Festes

El Betlem Itinerant inicia la programació de les activitats nadalenques

El diumenge es va celebrar la cinquena edició del Betlem Itinerant, una iniciativa organitzada per les Regidories de Tercera Edat i Participació Ciutadana i l’Associació de Jubilats i Pensionistes Bèrnia. Aquesta proposta està ja plenament arrelada i amb ella s’inicia la programació d’activitats prevista per al període nadalenc. Más de cinc-centes persones van participar en la recreació d’un autèntic betlem amb tots els personatges i estampes característiques. La concentració es va realitzar, un any més, a la plaça del Centre Social i allí van acudir pastors, camperoles, Sant Josep i Maria, un bon nombre de carros de cavalls, etc. No van faltar els tradicionals animals del betlem i el públic va gaudir amb tota la comitiva. Des del Centre Social es va iniciar una cercavila pel centre històric de la població amb el següent recorregut: carrers Sant Josep, Sant Domènech, Santa Bàrbara, Plaça del Portal, Puríssima Xiqueta i Plaça Jaume I. Milers de persones van seguir amb atenció la desfilada i la distintes estampes situades al llarg del recorregut. La meta estava en el carrer Fra Maseo Company Alonso on es va situar el portal.

Una vegada en aquest punt, un representant de cada associació participant va pujar a l’escenari per a realitzar l’ofrena al Nen Jesús. Després, l’alcalde, Juan Bautista Roselló, i la regidora de Participació Ciutadana, María Llopis, es van dirigir al públic. Per la seva banda, la Coral de l’Associació de Jubilats i Pensionistes, dirigida per José Ramón Soliveres, va amenitzar la vesprada amb la interpretació d’una selecció de nadales.

Cada any són més les associacions i entitats locals que col·laboren en aquesta iniciativa. En l’edició de 2003 van estar presents: el Col·legi Manuel Bru, Col·legi Pare Melchor, Juniors Benissa, Penya El Carro, Associació de Moros i Cristians, Associació de Mestresses, Agrupació de Tambors i Cornetes, la Granja Escola, el Club Hípic, Protecció Civil, Guarderia Bambi i l’Escola Infantil La Puríssima.

AL finalitzar el Betlem, el representant de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient va recollir les cartes de tots els nens i nenes. Per a finalitzar, el públic assistent i tots els participants en el betlem van gaudir d’una gran xocolatada en el carrer Sant Pere.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?