Festes

Irene Cardona i Estela Malonda seran les reines major i infantil de les festes de 2004

Ja es coneixen els noms de les reines major i infantil per a les festes patronals de 2004: Irene Cardona i Estela Malonda, respectivament. L’acte d’elecció ha reunit a més d’un millar de persones a la Glorieta de Dolors Piera, davant d’un escenari dissenyat per un dels festers, Miguel Ferrer. El bon oratge i el joc de música, so i focs d’artifici van arrodonir una vetllada plena d’emocions i d’incertesa. La Comissió de Festes Puríssima Xiqueta 2004 va escollir el mateix sistema d’anys anterior a fi triat a les dos representants de la festa benissera. La sort va decidir el nom de les dos afortunades en un procés revisat i controlat per la jutgessa de Pau, María Jesús Garcia.

Dos membres de la Comissió, Maria José Crespo i Miguel Marco, van fer de presentadors de totes les xiquetes de set anys i les joves de dèsset que optaven al títol de reines. La novetat d’enguany ha estat que tant unes com les altres, de la mà dels seus acompanyants, va eixir de darrere de l’escenari per a dipositar la papereta amb el seu nom dins de l’urna. Tot seguit desfilaren per la passarel·la i esperaren a la decisió de la fortuna. Primer les festeretes menudes i va ser la reina de 2003, Joanna Ripoll, qui va iniciar tot el procediment amb l’ajuda de les seus dos dames d’honor. Una a una tornaven a pujar a l’escenari les 14 xiquetes amb opcions i l’emoció es va mantindre una bona estona, perquè la papereta amb el nom de la reina es va llegir en el darrer lloc. El càrrec ha recaigut en Estela Malonda Ferrer i tindrà al seu costat a Maria Ivars González i Paula Sala Ivars com a primera i segona dames d’honor.

El sistema es va repetir amb les joves festeres d’entre les vint-i-cinc candidates al títol de regina major. Una a una anaven ocupant el seu lloc dalt de l’escenari i cada vegada quedaven menys opcions. L’emoció va arribar al seu grau més elevat amb les tres últimes paperetes que decidien els jocs de màxima responsabilitat. Les primeres a saber-ho van ser les dames i la regina major de 2003, María Pilar Diego. Esta última va llegir el nom de la seua successora i no va ser cap altre que el d’Irene Cardona Sánchez, que estarà acompanyada per Verónica Fluxà Ferrer i Rosi Castells Sala en qualitat de primera i segona dama, respectivament.

PARLAMENTS

El president de la Comissió de Festes Puríssima Xiqueta 2004, Juan Ivars, va iniciar el torn de parlaments i va agrair la col·laboració de tot el poble per a dur endavant les festes patronals de l’any que ve. A continuació van intervindre la regidora de Festes, Raquel Soliveres, i l’alcalde, Juan Bautista Roselló. Tots dos van subratllar que les festes de 2004 coincideixen amb el cinquanta aniversari de la coronació de la patrona i, per això, es tracta d’una fita important dins de la història del poble i de les seues festes majors.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?