Festes

La reconquesta i la cercavila de disfresses posen el colofó final a les festes de moros i cristians.

La reconquesta del castell pel bàndol cristià i una original cercavila de disfresses van posar el punt i final a les festes de moros i cristians de 2003. Quatre intensos dies de diversió i animació amb el baluern dels trabucs, l’olor a pólvora, el so de les marxes mores i cristianes i, per sobretot, la convivència i la germanor que es podia trobar en totes i cadascuna de les cabiles de les dotze filades que integren l’Associació de Moros i Cristians de Benissa. Un any més, el temps ha acompanyat i milers de persones han seguit amb atenció els principals actes festius com són les ambaixades, les desfilades i l’ofrena a Sant Pere Apòstol.
Cadascuna de les filades va fer gala d’una bona dosi d’humor i originalitat en la desfilada de disfresses que serveix com a fi de festa. Va haver una mica de tot: des de referències a programa televisius d’actualitat, com Hotel Glam (Templaris), fins a crítiques o visions particulars d’esdeveniments locals com la recent construcció de sengles rotondes en l’Avinguda d’Europa (Taifes Eslaus). També es van passejar pel carrer una versió especial d’una visita al Vaticà (Pirates), amb Papa inclòs, estruços (Califes) i uns forners molt atrevits (Bereberes). En les noies, des de apicultores amb la seva abella i tot (Conqueridores) fins a tomàques (Zairenyes), llits (Sharquies) i una recreació de la Oktoberfest o Festa de la Cervesa alemanya (Corsaries), entre d’altres.
Però les grans protagonistes d’aquesta festa han estat Susana Cabrera (Corsaries) i Mónica Giner (Sharquies) en qualitat de capitanes del bàndol cristià i moro, respectivament. Aquest ha estat el primer any en el qual els dos màxims càrrecs han recaigut en sengles dones que, a més, van estar acompanyades per Isabel Vallés i Esther Sanchís com a ambaixadores. La relació de càrrecs oficials es va completar amb els dos banderers de les filades que ostentaran la capitania en el 2004: Marcos Giménez (Batalladors) i Juan Manuel Ribes (Bereberes). Tots ells van ser presentats la nit del divendres davant un nombrós públic que va omplir la Glorieta de Dolores Piera.
Al costat d’ells, van accedir a l’escenari les banderoles de cadascuna de les filades cristianes i mores. Després es va realitzar el pregó de les festes a càrrec del rector de la Universitat d’Alacant, Salvador Ordoñez, qui va destacar la importància d’aquesta celebració festiva com a expressió de la vostra cultura i la vostra personalitat. També es van dirigir al públic l’alcalde, Juan Bautista Roselló, la regidora de Festes, Raquel Soliveres, i el president de l’Associació de Moros i Cristians, Juan Tro. Van actuar com a presentadores de l’acte Maite del Carrer i Rosana Bertomeu.
L’ofrena de flors i l’ambaixada nocturna del dissabte van donar pas a una nit de cabiles fins a altes hores de la matinada. Però, un any més, la màxima atenció del públic es va centrar en la desfilada de gal·la del diumenge que va transcórrer per l’itinerari de costum: des del carrer València fins el Carrer Nou. Milers de persones van seguir la desfilada que va obrir el Grup de Xirimiters de La Marina. Després, les filades cristianes i mores van lluir les seves millors gal·les i les dues capitanies (Corsaries i Sharquies) van presentar boatos espectaculars amb carrosses, ballets, bandes de música, grups de percussió, esquadres especials, etc. La desfilada va durar al voltant de tres hores i va contar amb la participació de centenars de persones entre festers, músics i les integrants de la guàrdia de les capitanes.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?