Festes

Milers de persones acudeixen a l’ofrena de la Puríssima Xiqueta

A hora foscant del dissabte les flors van ser les protagonistes a Benissa. Els festers i festeres van acudir a l’església de la Puríssima Xiqueta per a omplir a la seua patrona de colors.

A les 20.00 hores, amb el començament de l’ofrena, els carrers de la localitat es van omplir de centenars de persones, del mateix municipi i també turistes intrigats per aquest particular acte, que van acudir a veure el tradicional lliurament de flors a la patrona de la vila, la Purísima Xiqueta.

La major part dels participants van ser xiquets. Les mares van vestir per a l’ocasió els seus fills amb el tradicional vestit benissenc i els van acompanyar, com cada any, en el seu recorregut cap a l’església. La gran participació en aquest acte, un dels més importants del programa de festes, va allargar la seua durada fins les 22.30. No obstant això, l’important és que la patrona va ser adorada i envoltada dels colors que un any més van donar vida a la seua imatge.

A pesar que l’adoració de la verge amb flors va ser el dissabte a la vesprada, la celebració del dia de la patrona va ser ahir. Un dia en què els habitants de la vila commemoren la coronació de la Puríssima.

Al matí, en la missa principal, la coral benissenca, sota la direcció de Xavier Santacreu, va delectar els assistents amb les seues espectaculars veus que retrunyien entre les parets de l’església. En finalitzar aquesta missa solemne en honor a la patrona, la imatge d’aquesta va ser baixada del lloc en què normalment roman, per a ser arreglada i decorada. A la vesprada, una vegada la Puríssima va estar llesta, els benissencs la van veure passejar pels carrers de la vila. Aquesta és l’única vegada de l’any en què els habitants de Benissa, veuen la imatge fora del lloc on roman habitualment. Però com sempre hi ha excepcions. L’any passat amb la celebració del cinquanta aniversari de la coronació de la Puríssima, la imatge va poder ser vista fora de l’església, tres vegades, a més de la processó que té lloc durant la festes de la localitat.

Després de la processó, els focs d’artifici van finalitzar amb la jornada que el benissencs van dedicar en honor a la seua patrona.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?