Festes

Les festes de la Puríssima comencen demà amb la Coronació

Les festes de Benissa en honor a la seua patrona, la Puríssima Xiqueta, de 2005 arrenquen demà amb l’acte de la coronación de les regines Mireia López del Castillo i Luz Lopez que serà presentat per la cap d’informatius de Ràdio Litoral, Amanda Ortolà, i es perllongaran fins el proper dia 1 de maig. De totes maneres, aquesta nit se celebra el lliurament dels premis literaris “25 d’abril” dels quals precisament aquest any es compleixen 25 anys. L’acte tindrà lloc a les 20:30 hores al centre cultural.

No obstant això, serà demà quan comencen oficialment les festes. Uns festejos que “estem desitjosos que comencen”, va assenyalar ahir el president la comissió de festes de 2005, Rubén Pérez, qui a més va afegir que “hem intentat introduir elements nous per a canviar un poc els actes tradicionals com l’espectacle pirotècnic que tindrà lloc al terme de la processó del dia de la Puríssima Xiqueta”.

El batle, Juan Bautista Roselló, va comentar “l’esforç dels festers en la producció de llibre de festes -que va ser presentat ahir-” i va instar “a tots els veïns que participen en les festes”. Per la seua banda, el regidor de festes, Raquel Soliveres, va convidar tots els municipis de la comarca a participar en els festejos de la Puríssima i va indicar que el pressupost aportat per l’Ajuntament de Benissa a les festes és de 110.000 euros a més de l’enllumenat públic. El muntant total que mou la comissió d’aquest any ascendeix a 300.000, segons va manifestar Rubén Pérez.

Entre els actes, el president de la comissió va destacar les actuacions musicals que aquest any van des d’un tradicional Manolo Escobar fins a un jove Carlos Baute passant per Alejandro Parreño, David de María i Antonio Romero. També va voler ressaltar que hi haurà un dia de “vaquetes” per als xiquets.

Sense castellà

Rubén Pérez també va assenyalar la novetat que el programa del llibre de festes de 2005 estiga en els idiomes anglès i alemany. No obstant això, va lamentar que no aparega en la llengua castellana. Un fet que va qualificar com a “error” i que va atribuir a les comissions dels anys anteriors que tampoc ho van fer i com hem treballat amb presses i sobre el mateix patró que els llibres realitzats anteriorment, doncs no està en castellà”.

No obstant, Rubén Pérez, va aprofitar l’ocasió per a anunciar que el programa de mà que es repartirà a la coronació -demà- estarà íntegrament i únicament escrit en castellà.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?