Festes

Milers de persones omplin els carrers del centre històric de Benissa amb motiu del mercat medieval

Milers de persones van abarrotar els estrets carrers del centre històric per a visitar la novena edició del Mercat Medieval que tancava la Fira i Porrat de Sant Antoni d’aquest any. Més de 70 paradetes d’artesans, espectacles en el carrer, tallers, passejos en ruc i una àmplia oferta gastronòmica van centrar l’atenció d’un nombrós públic tant en la sessió del dissabte com en la del diumenge. L’alcalde, Juan Bautista Roselló, acompanyat per la regidora de Festes, Raquel Soliveres, van inaugurar el Mercat Medieval que aquest any ha estat organitzat per l’Associació per a la Millora de l’Artesania Tradicional i Actual (AMATA).

MÉS ACTIVITATS

Però l’últim cap de setmana de la Fira i Porrat de Sant Antoni es va completar amb més activitats. Entre elles, una exposició de motos i cotxes clàssics promoguda per Vehicles Històrics La Marina. En total es van reunir més de 60 motocicletes, perfectament restaurades, de les populars Vespa, Bultaco, Ducatti, MV Agusta, etc. El president de l’associació, Pepe Nave, va avançar que la Volta a la Marina Alta d’aquest any es realitzarà el diumenge 11 de juny. En l’apartat de les quatre rodes, exemplars de vehicles “de culte” de col·leccionista de la comarca com Manuel Ferrando, els germans Andrés i Manuel Giner, Antonio Paquez i José Baydal, entre d’altres. Per la seva banda, el Club d’Escacs, amb la col·laboració de l’Associació de Moros i Cristians, va organitzar una nova partida d’escacs vivent en la Plaza Rei Jaume I. Aquesta vegada es va recrear la partida jugada en 1923 entre Alekine i Tartokouer.

En la seu universitària es va realitzar el quart concurs de vins elaborats amb tècniques artesanale. El vi havia de ser negre i de la collita de 2003. va Haver un total de 21 participants i un jurat especialitzat es va encarregar de valorar tots els brous. Cinc vins van accedir a la fase final i el primer lloc va ser per a Vicent Cabrera, per davant de Raúl Tent i María Julia Roselló, amb un premi de 150, 100 i 50 euros, respectivament. La jornada del diumenge es va completar amb la presentació del llibre “Meravelles de Diana”, per Joan Pellicer, i el concert de tancament de la Fira i Porrat a càrrec de la banda de la Societat Líricomusical de Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?