Festes

Benissa aclama les seues regines

Benissa viu durant aquests dies les tradicionals festes de la Purísima Xiqueta. El pregó va obrir aquesta nova edició festera el passat dissabte la lectura del qual va ser a càrrec de Juan Andrés Burguera.

Un dels dies més grans va tenir lloc divendres a la nit, el dia de la coronació. Els benissencs van viure amb gran emoció els moments en què van coronar les regines de la festa d’aquest any, Mireia López del Castillo i Luz López Clemente.

Aquesta celebració, es va completar ahir dissabte amb la tradicional ofrena de flors a la patrona del municipi, la Purísima Xiqueta a la qual van assistir tots els festers i festeres de Benissa. També va tenir lloc la imposició de les medalles als festers.

A la nit, la música va animar tots els festers. Aquesta vegada l’actuació va ser a càrrec de l’orquestra La Tribu i Alejandro Parreño, a més de l’actuació de Carlos Baute. Una festa que va culminar amb l’espectacle pirotècnic de Vicente Caballer.

La processó que se celebra en honor a la patrona, tindrà lloc aquesta vesprada a les 19 hores. En acabar la baixada de la imatge de la Puríssima Xiqueta, els focs d’artifici explotaran a la seua arribada a la Glorieta Dolors Piera.

I a la nit a les 24 hores Manolo Escobar, delectarà els benissencs amb un concert al mateix passeig.

Malgrat que els dies grans, han tingut lloc aquest cap de setmana, encara queda temps per davant perquè els ciutadans de Benissa, i els milers de visitants que acudeixen a elles puguen gaudir dels actes tradicionals, com processons, cercaviles, mascletades així com gaudir de música i de la diversió que té lloc durant aquests dies pels carrers del municipi.

El dia del Riberer

Els riberers van caminar durant deu segles dues vegades a l’any des de Benissa fins les fèrtils terres del riu Xúquer per treballar en la sembra i recollida de l’arròs . Aquesta és la raó per la qual els riberers adquireixen protagonisme dins de les festes patronals de Benissa.

Demà se celebra el dia en què es commemora aquest esdeveniment que es remunta a 1684, quan la verge va ser declarada patrona de la vila. Després de la missa cantada per la coral benissenca a l’església de la Puríssima Xiqueta, els festers, autoritats, riberers veïns i antics es traslladaran a una placeta on les regines de les festes patronals del municipi, dipositaran un ram de flors als peus del monument del “Riberer”. Tots aquests actes estaran acompanyats per actuacions musicals, castells de focs i processons.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?