Festes

Indignació en l’elecció de les regines

El darrer dissabte 4 de setembre va tenir lloc l’acte d’elecció de les regines, major i infantil, de les festes patronals de la Purísima Xiqueta 2005.

L’acte en què van ser elegides com a regines infantil i major, Mireia Lopez del Castillo i Luz López Clemente, respectivament, va destacar per l’absència d’una “colla de xirimiters i tabaleteres”, que des de la seua fundació en l’any 2000 havien participat en aquesta celebració. Es tracta de la “colla Pere Bigot”, que ha mostrat el seu malestar perquè “la Junta Directiva de la Comissió de Festes no ens ha deixat participar i ens han substituït per una colla de Calp”. Aquesta formació també recriminà que “en unes festes pagades per tots els veïns de Benissa- inclosa la pròpia colla- s’hauria de tenir més en compte a les associacions culturals del propi poble, ja que en definitiva són els que subvencionen les festes”.

Per la seua banda el president de la Junta Directiva de la Comissió de Festes, Rubén Pérez, va assenyalar “no tenir constància d’aquest fet”.

Pérez, va explicar que en les festes participen tres grups, les infantils , que són xiquetes de 9 anys, les joves , que són xiques de 18 anys i les majors, que engloba a dones de 40 anys, i que darrere de les tres formacions toca la Banda de Benissa que contracta l’ajuntament. La qüestió polèmica es troba en les altres dues “colles” que van entre els grups de dones. Rubén Pérez va comentar que aquest any s’ha contractat a una “colla de xirimiters i tabaleters” de Xalò i a una altra de Calp, però que “en cap moment s’ha fet amb el propòsit de marginar a ningú”. Al seu torn, el president de la Junta va anunciar que dilluns que ve tindrà lloc una reunió en què s’abordarà aquest tema, per esbrinar quina és la causa de no contractar la colla Pere Bigot.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?