Festes

Gairebé un miler de benissencs va omplir l’església aquest dissabte per escoltar el pregó de festes

Aquest dissabte va tenir lloc el Pregó de Festes de la Puríssima Xiqueta de Benissa (del 23 d’abril al 2 de maig), en l’Església del municipi, on es van concentrar gairebé mil persones per a escoltar els protagonistes d’aquest acte, Pascual Giner i Bernat Capó.

Tots els festers vestits amb els vestits de benissencs i les autoritats locals van realitzar una cercavila abans d’arribar a l’Església. El President de la Comissió de Festes, Juan Ivars va introduir l’acte, fent al·lusió a un dels festers que es troba hospitalitzat a causa d’un accident de tràfic i desitjant-li una prompta recuperació.

El pregó va córrer a càrrec de Bernat Capó i Pacual Giner, responsables del llibre de festes que es va confeccionar en 1954, any en què es va Coronar a la Patrona, la Puríssima Xiqueta, celebrant-se ara el cinquanta anniversari d’aquest esdeveniment. Bernat Capó va centrar les seves paraules en la descripció del caràcter dels benissencs i en les característiques del municipi, subratllant la gran responsabilitat que adquireixen les noves generacions en el manteniment de les tradicions festives. Posteriorment, Pascual Giner va llegir un poema escrit per ell fa 50 anys amb motiu de la celebració dels primers Jocs Florals que van tenir lloc a Benissa.

L’última intervenció va ser la de l’alcalde de Benissa, Juan Bautista Roselló, qui va agrair l’enorme esforç que ha realitzat la Comissió de Festes de 2004, i va convidar a tots els veïns a participar en la Festa. Va tancar l’acte la Banda de la Societat Lírica i Musical de Benissa, oferint un concert.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?