Infobenissa TV

Infobenissa TV: Bous a les Festes de la Puríssima Xiqueta de 1970

Un cotxe als bous de les Festes de la Puríssima Xiqueta de 1970
Un cotxe als bous de les Festes de la Puríssima Xiqueta de 1970

Des d’Infobenissa aprofitem que encara estem en festes per a publicar un altre vídeo inèdit corresponent al primer dia de bous de les Festes de la Puríssima Xiqueta de l’any 1970 i que va estar enregistrat amb una càmera de Super 8 per Pepe Nave Femenía.

El vídeo comença amb un cartell de bous en clau d’humor que van fer els fadrins de l’any 1969, però aquest vídeo es posterior.

Per aquells anys encara no estaven organitzades les festes de Benissa per quintes i la gent solia juntar-se amb els grups d’amics. En les primeres imatges es veu com un d’aquests grups porta una coca de llanda de tomaca pel Carrer la Puríssima i el Carrer Tello per anar a la plaça a veure els bous.

La plaça amb la font no estava encara construïda i els bous es feien només en eixe espai comprés entre l’actual plaça i el que és la Joieria Carralo. Els cadafals, fets amb bigues de fusta o carros, eren molt rudimentaris i fins i tot hi havia alguns que s’atrevien a entrar amb el seu cotxe a l’arena per a torejar el bou.

El bon ambient, el vi, el menjar i moltes cares conegudes són elements destacats d’aquest vídeo que ens permet veure com han canviat les festes i el poble en aquest temps.

Com sempre, recordem que si algú té vídeos antics del poble l’equip d’Infobenissa pot encarregar-se de digitalitzar-los de forma gratuïta i només heu de posar-vos en contacte amb nosaltres en la secció contacta.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2QhdCJ-hiKs[/youtube]


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?