Festes

Tot preparat per a les festes de la Puríssima Xiqueta

Cartell de les festes de la Puríssima Xiqueta 2014 de Benissa
Cartell de les festes de la Puríssima Xiqueta

Benissa està preparada perquè el dijous arranquen les festes de la Puríssima Xiqueta 2014. No obstant açò, el tret d’eixida dels actes el va posar el pregó del passat 12 d’abril a càrrec del mestre benisser Pere Cabrera. Un acte al qual van assistir les autoritats locals, els festers de les quintes del 1973, 1996 i 2006 i centenars de veïns que van omplir el temple parroquial.

Cabrera va recordar com eren les festes en la seua infància i va rescatar eixos records d’antany durant el mes d’abril. A més va fer un repàs dels pregons predecessors, els seus antecedents i com han anat evolucionant. També va explicar el significat de “l’Entrà de la Murta”, i va recordar els dos actes lúdics que més gent congregaven en les festes: les carreres de galls i les cercaviles.

Per a finalitzar, Pere Cabrera va animar a tot els veïns a participar de la manera més activa possible en les festes patronals.

El dijous per la vesprada tindrà lloc el lliurament dels premis literaris “25 d’Abril” i del certamen de pintura “Salvador Soria”. I per la nit, a les 22.00h, començarà la cercavila dels festers per a visitar els carrers engalanats.

Un dels moments més esperats arribarà el divendres, quan Adela Simó i la menuda Ainoa Ortolà siguen coronades regines de les festes. En acabar l’acte l’orquestra Montecarlo posarà el punt musical a la revetla a la plaça Rei Jaume I.

El dissabte el protagonisme el tindrà l’ofrena de flors a la Puríssima Xiqueta i la imposició de medalles als festers. A partir de la una de la matinada començarà el concert del grup El Arrebato.

La missa en honor a la patrona de Benissa s’oficiarà el diumenge a les 11.30h i a les 19.00h es baixarà la imatge de la Puríssima Xiqueta i després començarà la processó.

A Infobenissa podeu trobar el programa complet de les festes de la Puríssima Xiqueta 2014


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?