Festes

Benissa regularitza el calendari de Festes de la Puríssima Xiqueta

Calendari regularització de festes de la Puríssima Xiqueta
Calendari regularització de festes de la Puríssima Xiqueta

Després de molts mesos d’incertesa i després de nombroses reunions mantingudes entre l’Ajuntament i els diferents grups de festers afectats per l’anul·lació de les passades edicions de les festes patronals, de manera consensuada s’ha arribat a una proposta que garanteix la regularització de les pròximes edicions.

Els responsables de l’organització de les festes del 2022 seran els festers que inicialment s’encarregaven de les de l’edició 2020. Aquest grup havia estat treballant durant tot l’any i ja tenia pràcticament tancada i contractada tota la programació d’esdeveniments, triades les regines, corts d’honor, etc.

La comissió de festes 2023 estarà integrada per dos grups de festers, els inicialment previstos per a les edicions 2021 i 2022 respectivament i els xiquets nascuts l’any 2015 (per a no coincidir amb l’any de la seua primera comunió).

Durant els mesos d’agost i setembre es continuaran mantenint reunions de treball entre l’Ajuntament i aquesta nova comissió per a ultimar els detalls en assumptes com l’elecció de les regines de festes, la constitució de la junta directiva o l’elecció de la presidència per a posteriorment elaborar un reglament que resolga tots els dubtes que puguen sorgir i establisca les pautes a seguir.

Un altre dels aspectes pendents de decidir serà què ocorre a partir del 2023 amb les quintes que conformaran les futures comissions, tema que en el seu moment també s’abordarà en funció de les experiències d’aquestes pròximes edicions.

Per la seua part, el batle i el regidor de festes han volgut destacar la magnífica predisposició de totes les comissions afectades, la seua capacitat de diàleg i comprensió davant aquest imprevist escenari, així com la participació del rector, Salvador Cebolla, en aquest procés de diàleg entre les diferents parts implicades.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?