Festes

Enguany no hi haurà Festes de la Puríssima Xiqueta

Pregó de les Festes de la Puríssima Xiqueta
Pregó de les Festes de la Puríssima Xiqueta

La Comissió de Festes 2020 de la Puríssima Xiqueta ha hagut de prendre la difícil decisió de no realitzar enguany les Festes de la Puríssima Xiqueta vistes les constants pròrrogues de l’estat d’alarma i una situació d’incertesa pel que fa a la celebració d’actes massius que dificulta la planificació de les festes patronals per a aquest any. Aquesta decisió es va prendre ahir en una reunió on van participar membres de les Comissions de Festes 2020 i 2021, l’alcalde i el regidor de festes.

Així les coses, les Festes de la Puríssima Xiqueta s’ajornaran fins l’any que ve i els festers ho seran amb un any de retard. Per tant, la Comissió de Festes 2021, que va fer les seues primeres reunions fa poc, endarrerirà també fins 2022 la celebració de les seues festes. Aquesta decisió està motivada perquè ara l’Estatut de les Festes no permet que s’agrupen diverses comissions per a celebrar les festes.

Això suposarà canvis en la realització de les festes, perquè fins ara la Comissió estava formada pels festers de 8, 18 i 41 anys. Amb aquest endarreriment les comissions passarien a formar-les els festers de 9, 19 i 42 anys.

L’excepcionalitat de la mesura, que no es produïa des del conflicte bèlic de la Guerra Civil, pot obrir una porta en el futur a replantejar el model de festes.

Des de l’Ajuntament de Benissa s’ha comunicat que la subvenció anual d’uns 80.000€ que otorga l’entitat per a la celebració de les festes patronals aniran destinats a pal·liar els efectes de la crisi en aquelles persones i empreses que s’hagen vist afectades.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?