Esports

Pepe Ribes i Àlex Pella desitgen creuar el Cap d’Hornos

Àlex Pella a bord de l'Estrella Damm
Àlex Pella a bord de l'Estrella Damm

La lluita d’Alex Pella i Pepe Ribes a bord de l’Estrella Damm per abandonar les dures condicions del Pacífic Sud i emprendre la tornada a casa continua. Tots dos patrons segueixen a poc a poc recuperant-se de les seues contusions al costat, que els impedeixen realitzar massa maniobres enmig d’una mar agitada amb onades de més de sis metres i vent de més de 35 nusos, i amb Pepe Ribes afectat a més d’una ruptura de menisc.

Però tot i això, l’Estrella Damm segueix aguantant el ritme de regata amb una mitjana de 16 nusos de velocitat quan queden unes 600 milles per arribar al Cap d’Hornos. El vaixell català es vas apropant al sisè classificat, el Mirabaud, que travessa una delicada situació amb Michèle Paret afectada d’anèmia i estesa a la llitera, i portant el vaixell Dominique Wavre en solitari. El vaixell suís està a unes 63 milles per la proa de l’Estrella Damm.

“Ens queden unes 615 milles per Cap d’Hornos, unes 38 hores”, explicava aquest matí Alex Pella. “Esperem poder anar directes, sense maniobrar, però caldrà veure com evoluciona la meteorologia aquestes hores”, comentava. El patró català reconeixia una lleugera millora en costelles, possiblement fissurades: “Cada dia em senc una mica millor. Si no faig molt d’esforç seguit, vaig millorant”, comentava. “Ara que són condicions bones per al pilot automàtic vaig bastant bé”, prosseguia. “Ahir, però, vam haver de portar el vaixell a mà gairebé tot el dia, i això és molt de desgast. Et canses molt amb l’onada creuada … és un suplici, i a més no es pot anar massa ràpid”, explicava.

Per a Pella serà el primer pas per Cap d’Hornos, una fita que tot marí espera amb impaciència. Però el patró de l’Estrella Damm té sobretot ganes de deixar enrere el dur Gran Sud i posar rumb nord per encarar la fase “final” d’aquesta apassionant volta al món, sobretot tenint en compte les dures circumstàncies que tant ell com Ribes estan afrontant : “Espere amb il·lusió passar el Cap d’Hornos per primera vegada. És una cosa mítica i en tinc moltes ganes, però principalment tinc ganes per poder començar a tirar cap amunt, tindre menys onada que ací i estar una mica més tranquils, i no tan pendents que no es trenque res. És un punt complicat per la duresa de les condicions i per les possibilitats d’avaries, així que tenim ganes de deixar-lo enrere. Serà com un gran uff! Com traure’s un pes de damunt després de l’Índic i del Pacífic”.

Un company solitari

Ahir per la vesprada els patrons de l’Estrella Damm van veure el Sodebo, el trimarà amb el qual Thomas Coville intenta batre el rècord de volta al món en solitari:

“Ahir vam veure el Sodebo”, explicava Pella. “No ens vam poder comunicar amb ell per ràdio. Va ser curiós, i pensar que està en solitari al mig d’un front de 40 nusos … tela! “, comentava Pella, oblidant per un moment que ell està en una situació molt semblant.

Classificació provisional Barcelona World Race, 7 març 2011 09.00 GMT (10.00 hora catalana):

1. Virbac-Paprec 3
2. Mapfre, a 242,8 milles del líder
3. Renault Z.E., a 1.474,7 milles del líder
4. Neutrogena, a 1.668,2 milles del líder
5. Groupe Bel, a 1.790,9 milles del líder
6. Mirabaud, a 1.897,3 milles del líder
7. Estrella Damm, a 1.960,7 milles del líder
… Fins a 12 vaixells en regata


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?