Esports

Maya Weug comença la temporada de F1 amb un gran segon lloc al circuit urbà de Jeddah, a Aràbia Saudí

Maya Weug celebra el seu resultat a la cursa de F1 d'Aràbia Saudí

El traçat del circuit urbà de Jeddah (Aràbia Saudí) ha quedat gravat per sempre en la memòria de Maya Weug, pilot benissera de 19 anys que aquest dissabte no només debutava a la F1 Academy corrent als comandaments d’un Ferrari. A més, és que ho feia pujant al podi com a tercera, encara que una posterior sanció a la guanyadora en forma de penalització de 20 segons la duia a avançar un lloc i acabar formalment com a segona.

Weug tancava així la primera cursa del calendari 2024 de la F1 Academy que la farà competir en set països de tres continents. La francesa Doriane Pin, la seua companya en l’equip Prema Racing (secundada per Mercedes a diferència de Weug, que ho està per Ferrari) va ser la primera a travessar la meta i va pujar al lloc més alt de podi en la cerimònia de trofeus. No obstant això, la penalització que li imposaven posteriorment els comissaris li feia perdre el seu lloc en favor de la britànica Abbi Pulling del Rodin Motorsport-Alpine, que la pilot de Benissa ascendira un lloc i que passara a ser tercera la pilot d’Albalat del Sorells (València) Nerea Martí del Campos Racing-Tomy Hilfiger.

Ana Patricia Botín, presidenta del Banc Santander, el patrocinador de l’equip de Maya Weug, no va dubtar a celebrar en les xarxes socials l’èxit de la pilot.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 9 de març de 2024 a Alicante Plaza.