Esports

La benissera Maya Weug, primera dona pilot de la Ferrari Driver Academy

Maya Weug
Maya Weug

Prop d’un any des del llançament inicial del programa FIA Girls on Track – Rising Stars, i després de mesos d’intensa preparació, entrenament, escrutini i pressió, la benissera Maya Weug ha estat seleccionada per a convertir-se en la primera dona estudiant de Ferrari Driver Academy.

Maya, de 16 anys, s’embarcarà en el viatge més significatiu en la seua jove carrera amb un contracte d’un any a l’Acadèmia i una temporada completa en un campionat de Fórmula 4 certificat per la FIA.

Maya, emocionada, va dir: “No tinc paraules per a expressar els meus sentiments ara mateix. Ha sigut el meu somni durant tant de temps, des que vaig començar amb el kart; estar amb Ferrari és increïble. I ara, havent guanyat és simplement irreal i estic molt contenta i agraïda a tota la Ferrari Driver Academy i a la FIA per tot el seu treball, moltes gràcies. Ha sigut una experiència increïble, he après molt però definitivament la COVID ha fet que siga difícil viatjar i estar a temps. Però també per a les altres xiques ha sigut molt difícil estar ací ara mateix i ha sigut increïble; encara estic sense paraules! És la meua primera temporada a la F4 així que estic buscant millorar a cada cursa i és un gran honor estar amb la Ferrari Driver Academy i representar-los a ells a i a la FIA Women in Motorsport. Els faré sentir orgullosos i ho donaré tot per aconseguir una de les primeres posicions, per descomptat. No pots imaginar-te com d’orgullosa portaré aquesta samarreta roja amb el logotip, és increïble i els faré sentir orgullosos, n’estic segura”.

“La meua més cordial felicitació a la conductora holandesa/belga Maya Weug”, ha dit Jean Todt, president de la FIA. “Amb només 16 anys ja ha tingut molt d’èxit en les competicions de karting estatals i internacionals. Convertir-se en membre de la Ferrari Driver Academy i fer aquest pas cap a la Fórmula 4 és la següent etapa important de la seua carrera. També felicite les altres tres finalistes per aconseguir la selecció final. El programa FIA Girls on Track – Rising Stars és clau per al nostre compromís de donar suport a la igualtat de gènere en el nostre esport. M’agradaria donar les gràcies a la Ferrari Driver Academy i a tots els nostres socis que s’han unit a nosaltres per a aconseguir una iniciativa tan innovadora i positiva.”

L’anunci del contracte de Maya amb la Ferrari Driver Academy ve després de la setmana final d’avaluacions fora de pista, tallers i entrenament, que va culminar en dos dies de la Fórmula 4 en el circuit de Fiorano (14 de gener). Aquesta oportunitat única per a submergir-se en la Ferrari Driver Academy -que ha fomentat les curses d’una sèrie de conductors de Fórmula 1- va proporcionar a les quatre joves dades i comentaris molt valuosos dels experts de l’Acadèmia mentre s’esforcen per seguir una carrera professional en l’esport.

“Aquest és un moment emotiu i històric per a la Comissió FIA Women in Motorsport i estic increïblement orgullós de presenciar com la primera edició de les Girls on Track – Rising Stars arriba a bon terme”, va dir Michèle Mouton, president de la Comissió. “Maya mereix molt aquest lloc a la Ferrari Driver Academy i estic segur que demostrarà encara més el talent i la determinació de tindre èxit que ens ha mostrat al llarg de tot el procés de selecció, formació i avaluació. Que ella siga la primera dona estudiant de l’Acadèmia, detectada a través del nostre programa, és un sentiment aclaparador.

“Les meues felicitacions també a Doriane Pin, Antonella Bassani i Julia Ayoub, que també han demostrat talent real, potencial i motivació durant els últims mesos, i el meu sincer agraïment a tots els nostres socis que ens han recolzat en el que espere que siga el primer de molts d’aquests programes. Aquesta iniciativa és el cim de les nostres diverses activitats de Girls on Track i ofereix un suport contractual concret a una jove corredora; estic desitjant seguir el viatge de Maya a través de laFerrari Driver Academy aquesta pròxima temporada de Fórmula 4.

Mattia Binotto, director d’equip de la Scuderia Ferrari va dir: “Aquest és un moment important en la història de Scuderia Ferrari i la seua Acadèmia, la FDA, creada el 2019 per a donar forma als conductors del futur del nostre equip de Fórmula 1. Ara, gràcies a la col·laboració amb la FIA i la seua Comissió de Dones en el món del Motor en el programa “Girls on Track – Rising Stars”, per primera vegada, una dona conductora s’unirà a l’Acadèmia de Conducció de Ferrari. Ella és Maya Weug i en el transcurs d’aquest any, avançarà amb nosaltres i també participarà en una de les sèries “Campionat F4 – Certificat per FIA”, la categoria vista com el primer pas en els monoplaces en el camí cap a la Fórmula 1. L’arribada de Maya és una clara indicació del compromís de l’escudèria de fer cada cop més inclusiu l’automobilisme, d’acord amb l’etiqueta recolzada per tota la comunitat de la Fórmula 1, #weracasone”.

Per a les altres tres finalistes -Doriane, Antonella i Julia-, Ferrari ha concedit a cadascuna una sessió de prova en el seu Ferrari 488 Challenge EVO, el cotxe de carreres GT elegible per al campionat d’una sola marca més famós, el Ferrari Challenge.

La FIA Girls on Track – Rising Stars és un programa de quatre anys i, com a tal, 2021 també acollirà una segona convocatòria de talent entre els ASN de la FIA i el mateix procés donarà lloc al fet que una segona conductora pugui formar part de l’Acadèmia de Conductor de Ferrari el 2022.

Pel seu interés hem reproduït aquest comunicat de premsa aparegut el 22 de gener de 2021 a la web de la FIA.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?