General

La benissera Paula Sala, primera dona que coordina l’Assemblea General d’Estudiants de la Universitat de València

Paula Sala Ivars
Paula Sala Ivars

L’Assemblea General d’Estudiants (AGE), màxim òrgan de representació de l’estudiantat de la Universitat de València, ha renovat els seus càrrecs aquest dimarts. Per primera vegada des de la seua constitució serà una estudiant, Paula Sala Ivars, la coordinadora. El nou equip treballarà per una modificació del reglament de règim intern, així com per noves línies que s’establiran en una pròxima reunió. El nou equip que configura la mesa de coordinació de l’AGE el formen, a més de Sala, que és de la Facultat de Medicina i Odontologia; Alejandro Quintana, de la Facultat de Magisteri, que serà el vicecoordinador; Gloria López Yuste, de la Facultat de Matemàtiques, secretària; Miquel Meli i Gregori, tresorer, de la Facultat de Ciències Socials; i com a vocals, Cecilia Sanjuán Ortiz, de la Facultat de Medicina i Odontologia; Miguel Bou, de la Facultat de Medicina i Odontologia; i María García, de la Facultat de Dret. La majoria dels components de la messa provenen de les AdR de les seues facultats. Només Miquel Meli prové del BEA. És la primera vegada que es produeix aquesta situació, i en part és deguda, segons el delegat del Rector per a Estudiants, Jordi Caparrós, al fet que “el moviment estudiantil està un poc més parat en no haver-hi eleccions ni mobilitzacions. El nou context polític que estem vivint i aquesta situació han fet que les AdR tinguen més protagonisme”.

Un moment de l'assemblea
Un moment de l’assemblea

Enguany no s’han convocat eleccions per a renovar la representació de l’estudiantat al Claustre perquè la nova llei electoral estableix que es realitzaran cada dos anys. Així i tot, sí que s’han produït renovacions en les vacants. En concret, en les vacants de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria. En el cas de l’AGE també s’ha produït aquesta renovació de càrrecs perquè hi havia representants que havien acabat els seus estudis universitaris.

La sessió de l’AGE es va celebrar a la Facultat de Medicina i Odontologia. Les primeres línies anaven encaminades a una modificació del reglament de règim intern, en concret a aspectes tècnics de funcionament, com ara l’establiment del quòrum, el termini de les convocatòries, inclús la fórmula per a expulsar membres que no hi participen i nomenar-ne de nous per tal que les vacants no es queden buides i es puga garantir el funcionament de l’assemblea.

Per a Jordi Caparrós, “un punt a favor d’aquesta renovació és que es nomena la primera dona que hi ha en un càrrec de tanta representació entre l’estudiantat dins de la Universitat de València”. Caparrós ha destacat també la participació de l’estudiantat en l’AGE, ja que hi ha una regularitat en els quòrums. Així i tot, afirma que “cal treballar més i des de la Delegació treballarem perquè l’AGE continue funcionant. Per primera vegada l’assemblea tindrà una orgànica directa, és a dir, que disposarà d’un pressupost propi. I a més, als estudiants que vinguen d’altres campus –per a reunions de l’AGE, Claustre, Consells de Govern, comissions d’universitat– se’ls compensarà el desplaçament en transport públic, per una qüestió de mobilitat entre els campus. En breu traurem una normativa al respecte, però ja hem començat a aplicar-ho”.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 14 de desembre de 2016 al Periòdic Digital de la Universitat de València.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?