Esports

F4 italiana: Maya trenca el gel

Maya Weug al podi de pilots novells

Aquest cap de setmana, la jove holandesa de 16 anys ha debutat en monoplaça participant en la primera ronda del campionat italià de Fórmula 4, celebrat al circuit francès Paul Ricard. Va demostrar un enfocament assenyat i va avançar al llarg de l’esdeveniment.

Va ser una experiència inoblidable per a Maya Weug, la primera dona que es va unir a la Ferrari Driver Academy, ja que la jove holandesa de 16 anys va debutar en un monoplaça al circuit francès Paul Ricard. Va participar en les tres curses de la primera ronda del Campionat Italià de Fórmula 4 certificat per la FIA. Maya va demostrar un enfocament assenyat i va millorar progressivament, acabant la tercera cursa en el lloc 15é de la general entre 37 participants, a més de pujar al podi dels pilots novells.

Cursa-1. Maya va registrar el 26è i el 19è millor temps en la ronda classificatòria a la pista de Le Castellet i va aconseguir el 17è lloc, amb el segon millor temps que va marcar la graella, per a la Cursa 3. Es va alinear per a la cursa inicial a la 13a fila de la graella. Les condicions de la pista van ser complicades a causa de la pluja lleugera que va caure abans de l’eixida i la cursa va començar amb una eixida rodada després d’algunes voltes seguint el Safety Car. Va pujar uns quants llocs per ocupar al final el 19è lloc, la cinquena millor pilot novell.

Cursa-2. A la segona cursa, Weug va començar des de la desena fila i va arribar fins la 17a posició al final de la segona volta. A la següent volta hi va haver caos i confusió i, tot i que Maya va eixir il·lesa, va perdre nou llocs. En una cursa que compta amb dos entrades del Safety Car, a la roda del cotxe 83 d’Iron Lynx-Iron Dames, va aconseguir acabar 17a, de nou la cinquena millor novella.

Cursa-3. En la tercera i última cursa a Paul Ricard, Maya es va alinear a la vuitena fila de la graella. Aquesta cursa també va comptar amb algunes aparicions del Safety Car i Weug va gestionar bé tots els reinicis, per acabar la 15a i la segon millor novella. Va ser un final encoratjador del cap de setmana de debut de Maya, ja que no va cometre errors durant la classificació i les curses.

Bon punt de partida. “Crec que Maya va començar amb l’actitud correcta”, va comentar Marco Matassa, cap de la FDA. “En un cap de setmana en què tot era nou per a ella, no va cometre cap error, un signe molt encoratjador dels progressos aconseguits. Ara treballarem junts a partir d’aquest punt de partida i crec que hauria d’estar satisfeta amb el que ha aconseguit en el seu primer cap de setmana de curses monoplaces”.

Ronda següent. El campionat italià de Fórmula 4 tornarà a la pista per a la segona ronda, del 4 al 6 de juny al circuit de Misano Adriatico.

Pel seu interés hem reproduït aquest article aparegut el 16 de maig de 2021 a la web de Ferrari.