Esports

Maia Weug, la xica Ferrari, competirà a la F1 Academy en 2024

Maya Weug

La temporada 2024 de la F1 Academy va agafant forma. La categoria ja ha confirmat al 50% de les seues integrants, totes elles secundades per un equip de Fórmula 1, tal com es van comprometre aquests davant Liberty Media i les peticions de Susie Wolff, qui està al capdavant del campionat. Un total de huit pilots confirmades, cadascuna amb un equip diferent, faltant únicament per nomenar una pilot a Red Bull i AlphaTauri.

L’última incorporació és la de Maia Weug, pilot nascuda i criada a Benissa que té la nacionalitat neerlandesa. Una pilot de pes per diverses raons, ja que arriba amb l’experiència d’haver competit dos temporades a la Fórmula 4 italiana, que acostuma a ser la més competitiva, i que en la seua primera temporada a la Formula Regional Championship by Alpine havia aconseguit puntuar en nombroses ocasions, més del que havien aconseguit la resta de xiques que s’havien inscrit en aquest certamen com a preparació per a les extintes W Sèries.

L’altre motiu de pes és que Maia naix d’una iniciativa de la FIA paral·lela a les esmentades W Sèries i duta a terme juntament amb Ferrari, els qui després d’un procés de càsting han triat cada any a la pilot provinent del Kàrting a la qual han vist més potencial; Girls on track Rising Stars. Maya va ser la primera guanyadora del programa, a pesar que la màxima favorita no era una altra que Doriane Pin, que ara serà la seua companya d’equip.

Maia vestirà els colors de Ferrari a l’equip Prema, estructura campiona de la temporada 2023 i en la qual va militar Marta García, primera campiona que aquest 2024, curiosament, competirà en la Formula Regional Championship by Alpine, categoria de la qual prové Weug.

Ferrari – Maia Weug (Prema)
Mercedes – Doriane Pin (Prema)
Aston Martin – Tina Hausmann (Prema)
Alpine – Abbie Pulling (Rodin Motorsport)
McLaren – Bianca Bustamante (ART)
Williams – Lia Block (ART)
Sauber – Carrie Schreiner (Campos)
Haas – Chloe Chambers (Campos)

A més de l’anunci de la pilot triada per Red Bull i AlphaTauri, encara estan per confirmar cinc pilots que no necessitaran vestir els mateixos colors que els monoplaces dels equips de F1, idea nascuda de Susie Wolff i que considera que així s’ajudaria en la carrera esportiva de les pilots.

Maia Weug, unida a Ferrari

“Estic molt emocionada de tornar a la pista aquesta temporada! Estic segura que serà una gran temporada treballant al costat d’un equip tan prestigiós com PREMA en el segon any d’una categoria tan interessant com la F1 Academy. És un gran honor representar a Ferrari novament aquesta temporada i no puc esperar a continuar l’ardu treball amb l’Academy i PREMA per a preparar la temporada de la millor manera possible.”, va declarar Maia Weug.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 18 de gener de 2024 a Car and Driver.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?