Esports

L’Estrella Damm guanya el trofeu Atlàntic Sud-Nord de la Barcelona World Race

Pepe Ribes (esquerra) i Alex Pella treballen dur a bord de l'Estrella Damm. Copyright Jorge Andreu.
Pepe Ribes i Alex Pella a l'Estrella Damm

L’Estrella Damm d’Alex Pella i Pepe Ribes s’ha convertit oficialment en el vaixell més ràpid de l’ascens de l’Atlàntic. L’embarcació catalana ha guanyat el Trofeu Atlàntic Sud-Nord de la Barcelona World Race, que premia el vaixell que inverteix menys temps en recórrer la distància entre el meridià de Cap d’Hornos i el de Tarifa.

El vaixell català va recórrer l’Atlàntic en 27 dies, 11 hores i 55 minuts, el millor registre dels vaixells que fins ara han acabat la Barcelona World Race 2010. Això unit al fet que el We are water, el darrer vaixell que queda en competició, ja ha invertit més temps a l’Atlàntic, converteix l’Estrella Damm en el més ràpid en l’ascens de l’últim oceà de la regata. En aquest tram, l’Estrella Damm va recuperar tres posicions i va ascendir de la setena a la quarta posició, en una espectacular remuntada després de l’accidentat Pacífic Sud.

Pepe Ribes va explicar el secret del magnífic registre de l’Estrella Damm a aquest tram del recorregut: “Vam poder aprofitar bé una meteorologia favorable, ja que vam tindre bastants trams de popa (amb vent a favor), mentre que la majoria dels altres vaixells van haver de navegar més en cenyida (amb vent en contra). A l’Atlàntic Sud vam poder anar de popa pràcticament fins als doldrums (calmes equatorials), aprofitant la depressió davant de Mar del Plata. En el tram nord, també vam tindre angles més oberts en l’aproximació a l’estret de Gibraltar, mentre que altres van haver d’anar rectes cenyint”. Per a Ribes, aquest premi té molt de mèrit: “Ser els més ràpids en un tram tan important de la regata em fa molta il·lusió”.

Per la seua banda, el barceloní Alex Pella, va coincidir que Ribes i ell van saber aprofitar una meteorologia favorable: “Ja l’aproximació a Hornos al Pacífic la vam fer molt bé, i després la pujada pràcticament fins a Cabo Frío (Brasil) ens va anar molt bé amb un vent ben establert. En general hem tingut més popes i travessos ben sostinguts. I només vam tindre un problema amb la trinqueta que se’ns va anar a l’aigua en trencar el hook (peça que subjecta la vela al pal), la qual cosa ens va fer perdre unes 100 milles, així que potser el temps podia haver sigut encara millor. Però és un tram al qual tots els vaixells arriben tocats i amb problemes. Veure que anàvem retallant i avançant a diferents rivals també va ajudar a mantindre la concentració i el ritme. Com a esportistes i competidors ens fa molta il·lusió haver marcat aquest temps a l’Atlàntic i rebre aquest premi”.

L’equip, que va acabar quart en la classificació general de la Barcelona World Race, recollirà el seu guardó en la cerimònia de lliurament de premis que se celebrarà el 4 de maig al Gran Teatre del Liceu de Barcelona.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?