Esports

L’Estrella Damm arriba quart a la meta de la Barcelona Word Race

Pepe Ribes amb el seu fill després de l'arribada de la Barcelona World Race a la Ciutat Comtal
Pepe Ribes amb el seu fill

L’Estrella Damm (RCN Barcelona i RCR Calp) ja és a Barcelona. El vaixell patronejat pel barceloní Alex Pella i el de Benissa (Alacant) Pepe Ribes, ambdós residents a la Ciutat Comtal, ha certificat el seu quart lloc a la Barcelona World Race en creuar la línia d’arribada a les 10h 45m 59s després de donar la volta al món. La primera embarcació amb representació catalana a completar la regata ha recorregut un total de 28.762 milles en 98 dies, 20 hores, 45 minuts i 59 segons, el que significa una mitjana de 12,12 nusos, 22,44 km/h.

Pepe Ribes i Alex Pella han complert així un somni per al qual han estat treballant esforçadament durant quasi dos anys de preparació. Pella ha pogut compartir l’emoció de completar la seua primera volta al món amb els seus pares i germans, amb els qui des de xicotet i des de Barcelona va aprendre a estimar la mar. Per la seua banda Ribes, després d’acabar la seua quarta regata al voltant del planeta, ha abraçat per fi el seu fill, que comptava amb només vint dies quan es va iniciar la Barcelona World Race el 31 de desembre.

Només creuar la línia de regata, i després de les pertinents mesures tècniques, els patrons han rebut a bord l’emotiva visita dels seus companys d’equip tècnic i de les seues parelles i familiars més propers.

Expectació per l'arribada de l'Estrella Damm a Barcelona
Expectació per l'arribada de l'Estrella Damm

L’embarcació catalana s’ha dirigit a la Rambla del Mar des d’on han rebut l’amarra que van deixar el dia de l’eixida en salpar.

Tot seguit, el vaixell ha amarrat al Portal de la Pau on els patrons han rebut un espectacular homenatge per la seua gesta sota la mirada de l’estàtua de Colom i davant el nombrós públic congregat en un assolellat matí de dissabte. Ribes i Pella han donat posteriorment una roda de premsa oberta al públic des de la coberta de l’Estrella Damm.

“Acabar la meua primera volta al món a casa ha estat increïble, gràcies per aquesta gran rebuda, ha estat espectacular, fantàstic”, va dir el barceloní Alex Pella. “Ha estat una experiència fantàstica per poder intentar-ho una segona vegada”.

Per la seua banda, Pepe Ribes va destacar: “Estic molt feliç. És un gran dia per a nosaltres i per a tot l’equip. Ha estat una regata increïble, molt dura i difícil. El vaixell ha estat fantàstic. No ens ha causat greus problemes llevat del que ens va fer aturar-nos a Wellington (el trencament del tambor de l’enrotllador de l’estai principal) i ací està”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?