Economia

L’institut costarà 1,5 milions d’euros més i l’oposició no creu que es complisquen els terminis

El nou institut de secundària de Benissa es construeix al ritme de la polèmica i la parsimònia. En l’últim ple, el portaveu del grup socialista, Vicente Cabrera, va criticar la modificació del projecte de construcció del nou IES Josep Iborra. En aquest sentit, el regidor del PSOE es va lamentar que “va a aprovar-se un canvi en el pressupost que no compta amb el vistiplau de l’aparellador municipal”. Així, Cabrera va citar la redacció de dos escrits per part del funcionari, lliurats en els mesos d’agost i setembre, en què apuntava que no s’havia d’aprovar la modificació sense haver-se taxat el valor dels canvis i, en conseqüència, sense saber si es podien aconseguir rebaixes en els materials o les millores que s’introdueixen. A més, Cabrera va criticar que “si es van introduir els canvis en el mes d’agost no entenc com fins ara no s’ha informat a l’oposició”.

Així, el cost de les modificacions que s’han inclòs en el projecte del nou IES Josep Iborra sumen 1.470.000 euros, a pesar que no es van especificar els aspectes que sofreixen les modificacions. Una xifra que s’ha de sumar als 8.338.000 euros pressupostats per a tota l’obra.

Paralització de l’obra

Referent a això, el batle, Juan Bautista Roselló, va comentar que “simplement es tracta d’autoritzar que els tècnics redacten un projecte modificat” i que “després tornarà al ple amb les corresponents partides consignades perquè ho aprove la corporació”. En aquest sentit, el popular Juan Bautista Roselló va advertir que “de no aprovar l’autorització el projecte es paralitzaria i seria una responsabilitat perquè l’institut no estaria acabat en els terminis que s’han marcat”. A més, el batle va recordar que “el nou institut no li costa ni una pesseta a l’ajuntament i és la Conselleria d’Educació la que dirigeix, controla i fiscalitza tota l’obra”.

Projectes estrella

El portaveu del CIBE-Bloc, Isidor Mollà, va indicar que “es tracta d’una maniobra per a alentir encara més les obres” i va agregar seguidament que “l’institut estarà un mes abans de les eleccions del 2007 perquè qualsevol que passe per allí es pot adonar que per al pròxim curs no pot estar a punt”. Un extrem en què el batle, Juan Bautista Roselló, es va mostrar clarament en desacord afirmant que “l’institut si que estarà per al curs 2005-2006”. Recordar que a pesar que el llavors conseller d’Educació, González Pons, va anunciar al març per a principis d’any l’obertura del centre educatiu, el sotsdelegat del Consell a Alacant, José Marín, va datar recentment el començament de les classes en el nou IES Josep Iborra per al mes de maig de 2005.

Entretant, Mollà també va acusar al batle Roselló que “a saber quan s’inaugura el que és el projecte estrella del seu mandat” responent-li el batle que “l’institut és el projecte estrella de l’anterior mandat, el d’aquest és la piscina coberta que està pràcticament a l’inici de les obres”. Així mateix, el portaveu independent també va comentar que “tot és una maniobra per a retardar l’execució de les obres perquè el que es diu per ací és que l’empresa no ha cobrat el que li correspon”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?