Economia

L’oposició benissenca denúncia que s’han donat a dit el 80% de les obres no consignades

Es repetix la història i tot fa preveure que hi haurà pròxims episodis. En el ple celebrat a Benissa el dimarts es va aprovar, amb els vots de PP i PSI, el segon expedient de modificació extrajudicial en el que va d’any. La quantia de la modificació de crèdit ascendix a 620.000 euros, xifra que s’ha de sumar als 840.000 euros que ja s’han destinat aquest any amb la mateixa finalitat.
Aquests expedients aproven el pagament de factures pertanyents a partides no consignades en el pressupost municipal amb el que no es porten a terme els procediments administratius que es realitzen en els expedients pressupostats. En aquest fet es va recolzar el portaveu de CIBE Isidor Mollà per a denunciar que el 80% de les consignacions són il·legals i la majoria d’elles s’han fet a dit. Mollà va afegir que obres tan importants com les rotondes d’accés a Benissa per la N-332 s’han adjudicat sense concurs perquè no estaven consignades. A més, l’independent va demanar l’elaboració d’un informe jurídic de les partides afectades per l’expedient.
En este sentit l’alcalde, Juan Bautista Roselló, va argumentar, defenent-se de les acusacions, que l’expedient és per a despeses assumides de les legislatura anterior i totalment justificats i que les úniques despeses no justificades són els corresponents a les obres en el pati de butaques del Centre cultural. A continuació, Roselló va demanar a Mollà que retirara les seues acusacions sobre la il·legalitat de les consignacions.
Per la seua banda, el socialista Juan Crespo va criticar la falta de previsió de l’equip de govern i va acusar els populars d’incomplir el pla de sanejament.
Al plenari també va arribar l’anunci estrela de Trillo a Benissa que enguany es portarà a terme la licitació de la variant de la N-332. El portaveu de CIBE, Isidor Mollà, va acusar als populars d’anunciar falses promeses i va criticar que Trillo ha fet la mateixa promesa que va fer en 2000, la licitació de la variant. L’alcalde Roselló li va respondre que l’anunci forma part del discurs polític de Trillo i és una promesa que es complirà si guanya el PP i va concretar que el projecte de la variant ara està redactat mentres que fa quatre anys no ho estava. Davant d’estes paraules, Mollà va reaccionar amb incredulitat i va preguntar a l’alcalde per què no s’havia presentat el projecte en l’Ajuntament si ja està redactat. Al no tindre resposta del munícipe, l’independent va tornar a insistir. Roselló va evitar respondre a la pregunta.
D’altra banda, davant de les preguntes que va fer l’oposició sobre l’enviament de les fotos del míting de Trillo des del gabinet de premsa de l’Ajuntament, l’alcalde va explicar que no es tracta de cap favoritisme i que el gabinet de premsa està per a tots de la mateixa manera i si els d’Esquerra Republicana l’hagueren demanat no hauríem posat cap impediment.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?