Economia

Els residents es rebel·len per la pujada de fins a un 116% de l’IBI i es neguen a pagar-lo

Rebel·lió en la costa. La pujada de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) a Benissa ha sentat tan malament que en el litoral del poble alguns han optat per reaccionar per les braves. Aquest diari ha pogut saber que residents que viuen a la zona costanera del poble han optat per no pagar l’impost per l’increment en alguns casos de fins a un 116%.

El passat mes d’octubre va eixir a la llum pública que com a conseqüència de la ponència de valors aprovada pel cadastre en 2004 hi havia residents que haurien de plantar cara a un pagament de 1.300 euros quan l’any anterior van pagar menys de la meitat, 600 euros. Llavors alguns residents europeus van informar que anaven a posar en venda les seues cases per la impossibilitat d’afrontar el pagament de l’impost.

No obstant això, ara la reacció ha anat per altres rumbs i s’ha traduït en una negativa al pagament de l’IBI. Pel que fa aquest tema, des de l’oficina del SUMA de Benissa van informar ahir a Levante d’Alacant que “si que és veritat que hi ha alguna persona que no ha pagat” i a la qual van advertir que si no ho fa en els terminis establerts per la legislació s’enfrontarà “a una executòria i a l’embargament de la propietat” que posseeix i per la qual ha de pagar. La presidenta de l’Associació de veïns de la costa de Benissa, Paloma Hoffmann, va assenyalar referent a la dràstica mesura adoptada per alguns dels seus conveïns que “cal tindre molta cura” i va recordar que “la nostra associació va recomanar que es presentaren recursos” deixant ben clar que “en cap moment els vam dir que deixaren de pagar l’impost”. En la mateixa oficina del SUMA van corroborar que fins al moment s’han presentat un total de 5 recursos contra el pagament de l’IBI per part de veïns establerts al poble adduint en tots ells que la quantitat “és molt elevada”.

Precisament dilluns passat va tindre lloc una trobada entre el batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, i més de 100 veïns que viuen a la zona costanera del poble amb l’objectiu d’abordar la problemàtica de l’IBI. Segons va explicar Paloma Hoffmann, durant la reunió el batle del PP es va comprometre amb els ciutadans a rebaixar cada any el tipus impositiu que s’aplica sobre el valor cadastral fins a arribar al 0,4%, que és el mínim que pot establir un ajuntament. Així mateix els assistents també van arrencar del batle l’acord que en 15 dies estarà a la seua disposició un mapa en què estarà marcat el valor dels terrenys en les diferent zones del poble perquè els veïns puguen comprovar si està ben realitzada la valoració de la seua propietat.

Els assistents a la trobada van mostrar no obstant això la seua insatisfacció per la pujada de l’IBI i van recriminar al batle que l’ajuntament no demanara un aclariment legal quan va rebre la nova ponència cadastral en 2004. El batle va al·legar que si que es va presentar un recurs però que aquest va ser desestimat pel cadastre.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?