Economia

El PP aprova en solitari la rebaixa del tipus impositiu de l’IBI

La rebaixa del tipus d’interés de l’IBI per a 2007 que passarà del 0, 75 al 0, 67 es va aprovar ahir, finalment, en el ple extraordinari gràcies al vot de qualitat del batle, Juan Bautista Roselló, que amb aquest instrument de decisió per a desempatar la votació va provocar la indignació entre els regidors de l’oposició.

La proposta del PP no va ser recolzada pel CIBE i el PSPV perquè, segons van dir, amb la reducció del tipus d’interés no s’està rebaixant la factura sinó congelant la taxa que pagaran els veïns a les arques municipals. Una actuació que Isidor Mollà, portaveu del CIBE-Bloc, va qualificar d’operació “maquillatge electoral” ja que va apuntar que “no es pagarà menys IBI”.

Amb la revisió del valor cadastral que es va fer el 2004, els ànims a Benissa s’han calfat ja que segons va dir Mollà, hi ha casos de gent que ha passat de pagar 300 euros d’IBI a 1.300 euros, una factura que assumiran amb prou feines molts veïns del poble. Per això, el CIBE-Bloc va proposar que la reducció fora del 0,60% i el PSPV va posar sobre la taula el 0,64%, i a més “amb la possibilitat que els veïns puguen pagar-lo de forma fraccionada”. Ambdues propostes van ser desestimades. Segons el parer del batle la baixada del tipus d’interés que proposa l’oposició “pot afectar els pressupostos de la corporació, el pagaments dels sous dels treballadors municipals i la prestació de serveis”. A més, va afegir, que deixa sense marge de maniobra posteriors corporacions ja que no podran rebaixar el tipus d’interés en anys vinents.

Sobre al pagament fraccionat de la factura, Roselló va dir que “aquesta mesura portaria problemes perquè el pagament de l’IBI es fa entre agost i octubre pel que s’hauria d’avançar el pagament”, una obligació, segons el batle, “prematura i ridícula” perquè s’estaria obligant els veïns a desemborsar abans la meitat de rebut.

En el ple es va deixar entreveure que un dels problemes de fons és que paguen justos per pecadors perquè “a Benissa hi ha cases que paguen com a solars, casetes la contribució de les quals és una autèntica misèria però en canvi són mansions i només un 10% de naus industrials del polígon declarades en el cadastre”. El portaveu del PSPV, Vicent Cabrera, va subscriure així la petició de la regidora no adscrita a cap formació, Josefa del Valle, que va demanar que s’investiguen les cases que no paguen l’IBI que cal.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?