Economia

El batle es compromet a reduir el tipus d’interés de l’IBI cada any per a no augmentar aquesta contribució

“La contribució sobre Béns Immobles (IBI) no pujarà l’any que ve, en tot cas baixarà”, aquest és l’únic compromís que el batle, Juan Bautista Roselló, assumeix amb els veïns de la Fustera, Sant Jaume, Benimarco i Fanàdics, situats a la zona costanera. Uns residents que asseguren que vendran les seues cases perquè no poden plantar cara a aquesta contribució.

El batle va dir que l’ajuntament no té competències per a determinar el valor cadastral de les cases del nucli antic ni de l’àrea costanera car és competència del Ministeri d’Hisenda.

Malgrat això, Roselló va matisar que “els valors cadastrals i l’increment de l’IBI són justs ja que es tracta de cases unifamiliars amb jardí a la costa” encara que va matisar, “un altre tema és la situació particular de cadascun dels afectats”.

Als pensionistes que van plantejar la possibilitat de vendre les seues cases perquè no poden afrontar el pagament del rebut, Roselló els va dir que “poden estar tranquils perquè la factura no augmentarà en anys vinents”.

La mesura que va dir que evitarà l’impacte en les economies domestiques dels veïns és “comptar amb un marge de maniobra respecte al tipus d’interés anual”. D’aquesta forma va assegurar Rosselló, “aquest any els contribuents pagaran un 12% menys d’IBI gràcies a la reducció del tipus del 0,75% al 0,67%”.

El batle va indiciar que “l’ajuntament reduirà el tipus d’interés cada any per a aconseguir equiparar-lo amb el valor cadastral”. Així, el temut increment que es portarà a terme durant els anys vinents “no repercutirà en l’IBI”, va sentenciar.

Inversions en el litoral

Roselló va recordar que “s’ha destinat a la costa més de 50% del pressupost d’inversions en la millora i asfaltat dels carrers” un import que ascendeix a 500.000 euros. També, va dir, s’han millorat els serveis de recollida de residus verds.

A més, segons el cap de l’executiu local abans que acabe l’any “començaran els serveis de neteja als carrers del litoral” i va avançar que, en breu, s’abordarà “el projecte del clavegueram i l’enllumenat públic així com la futura construcció d’un miniecoparc”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?