Economia

Benissa té un bar per cada 165 veïns

Potser algun dia, camí d’això anem, siguem la Califòrnia europea -com desitgen alguns per cert i amb fervor a més-. Però per a començar a descartar estats dels EUA caldria començar per Utah ja que als d’allí, és a dir Salt Lake City i la rodalia, els entraria un colapse en cas de conèixer la quantitat de bars i restaurants per habitant que hi ha a la Marina Alta (als 17 municipis de més de 1.000 ànimes). Toquem a un per cada 83 veïns, segons les dades de l’anuari de La Caixa de 2006 publicats aquesta mateixa setmana.

De fet, la mitjana comarcal d’establiments de restauració per persona és molt més elevada que la de tot el País Valencià, un bar o restaurant per cada 137 veïns. La configuració eminentment turística de la Marina Alta llança xifres que coincideixen amb la distribució de la població ja que són les localitats del litoral les que arriben a majors índexs sobre aquest motor econòmic. En canvi, en l’interior estan les ràtios menors com és el cas de Pego on toquen a un bar per cada 163 veïns.

Una xifra en el pol oposat és la de Teulada, líder en aquest cas, i que té un establiment d’aquest tipus només per cada 54 habitants amb el que probablement les discussions per a triar un lloc seran molt més llargues i desmanegades que al Poble Nou de Benitatxell (un per cada 152 veïns) o Pedreguer (un per cada 116 habitants), per posar dos exemples.

El cas de Benissa

Un cas una miqueta atípic és el de Benissa que a pesar del seu pes turístic només posseeix un bar o restaurant per cada 165 veïns, o siga, que està difícil això de demanar taula per als benissers i els seus visitants. Si bé és cert que Benissa únicament té 4 km de costa.

Amb tot, són Dénia (510), Xàbia (403) i Calp (384) els tres municipis que tenen més establiments de restauració. Les dues primeres localitats sumen 913 bars o restaurants, gairebé la meitat dels 2.002 que hi ha oficialment a tota la comarca.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?