Economia

Benissa presenta uns pressupostos municipals centrats en reforçar la neteja, la seguretat i els serveis socials

L'equip de govern del PP durant la presentació del pressupost

Benissa ha presentat, aquest matí, els pressupostos municipals per a aquest 2024. Uns pressupostos que “són clau per a avançar en els projectes més importants d’aquesta legislatura”, en paraules d’Arturo Poquet, batle de Benissa.

Després de diversos mesos d’ardu treball des de totes les regidories i després d’haver realitzat sengles comissions informatives amb els grups de l’oposició, aquesta vesprada el ple debatrà i votarà el nou pressupost municipal, que ascendeix a 21.178.311,25 €, quasi 6 milions d’euros més que l’anterior pressupost de 2020.

De la partida de despesa, quasi el 40% del pressupost (8 milions d’euros) estarà destinat a sufragar el capítol de personal (1,2 milions d’euros més respecte l’any 2020). Una pujada que ve motivada, en gran part, per l’increment salarial dictaminat pel Govern central.

Pel que fa a la despesa corrent de les diferents regidories, es destinaran 5,4 milions d’euros, un 30,8% més que en l’últim exercici aprovat (2020). Es potenciaran sobretot les àrees de Serveis Socials, amb huit nous treballadors, i la de Seguretat Ciutadana, amb la instal·lació de càmeres de videovigilància i la creació de tres noves places de policia local.

En l’apartat d’inversions, s’han destinat 680.505,00 €, una xifra que permetrà avançar en les inversions més importants de la legislatura, entre elles, la creació del Centre de Dia, la construcció de la pista d’atletisme i la finalització del nou Ajuntament.

Cal destacar que durant aquest exercici, Benissa podrà continuar realitzant més inversions a cost zero per a les arques municipals gràcies als 2,4 milions d’euros que va aconseguir el consistori de fons Next Generation. D’aquesta manera, enguany també s’iniciarà l’àrea recreativa i centre base d’esports de muntanya en La Solana, el projecte “Forest Fire Detection” que permetrà sensoritzar les àrees forestals del municipi per a disposar d’una detecció primerenca d’incendis i l’aplicació de la gestió telemàtica al parc de comptadors d’aigua que permetrà que es reduïsca el nombre de fugides.

Amb el nou pressupost també s’ha volgut reforçar a la mercantil Benissa Impuls i, per això, s’ha augmentat el seu pressupost en un 48% respecte al 2020. Amb una aportació municipal de 4.741.927,83 € es pretén continuar millorant el servei de recollida selectiva, augmentar la freqüència de recollides, augmentar la neteja viària en la zona costanera, ampliar l’oferta esportiva amb noves places i contractar monitors, fonamentalment.

Respecte als ingressos, la xifra ascendeix fins als 21.213.337 €, permetent al consistori aprovar uns pressupostos en equilibri entre despeses i ingressos. Com ha explicat Vicent Ferrer, regidor d’Hisenda, “hem treballat molt els últims mesos per a presentar un document assenyat amb un control responsable de la despesa pública i adaptada a l’actual situació econòmica”.

En la mateixa línia, Poquet ha defensat que “són uns pressupostos socials, realistes i garantistes dels serveis públics, en els quals, per damunt de tot, posem el focus a millorar la vida de les persones en tres aspectes fonamentals: seguretat, neteja i serveis socials”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?