Economia

Benissa presenta l’esborrany del Pressupost Municipal 2024: més inversió en neteja, seguretat i serveis socials

La Placeta de l'Església Vella

L’equip de govern de l’Ajuntament de Benissa va presentar divendres passat 2 de febrer l’esborrany dels pressupostos municipals als grups de l’oposició per al seu debat ahir, dimarts 6 de febrer, en Comissió Informativa Extraordinària.

El pressupost per a aquest 2024 ascendeix a 21 milions d’euros. “Portem mesos treballant a preparar el document més important d’aquest ajuntament, el full de ruta que marcarà aquest 2024 i estem convençuts que el que hui presentem a l’oposició és un document assenyat amb un control responsable de la despesa pública”, ha explicat Vicent Ferrer, regidor d’Hisenda.

El pressupost se centra en la realització d’inversions necessàries, millora de la neteja i reforç de la seguretat i els serveis socials.

D’una banda, aquest 2024 es pretén tirar avant les inversions més importants de la legislatura. Així l’actual esborrany del pressupost contempla la creació del Centre de Dia, la construcció de la pista d’atletisme, la instal·lació de les càmeres de videovigilància i la restauració de la Torre Tros de les Calcides.

A més, enguany també es podran realitzar altres inversions clau a cost zero per a les arques municipals gràcies als 2,4 milions d’euros que Benissa va rebre en 2021 de fons Next Generation (la major subvenció rebuda en la història del municipi). Entre les inversions més destacades d’aquest exercici es troben les obres del desenvolupament d’una àrea recreativa i centre base d’esports de muntanya en La Solana, el projecte ‘Forest Fire Detection’ que permetrà sensoritzar les àrees forestals del municipi per a disposar d’una detecció primerenca d’incendis i l’aplicació de la gestió telemàtica al parc de comptadors d’aigua que permetrà que es reduïsca el nombre de fugides.

“Aquest pressupost és clau per a avançar en els projectes més importants d’aquesta legislatura. La nostra prioritat és, malgrat els temps que corren, continuar invertint en projectes útils i necessaris que realment milloren la vida dels veïns de Benissa”, ha comentat Arturo Poquet, batle de Benissa.

En matèria de serveis socials i seguretat ciutadana, l’esborrany que ha preparat l’equip de govern planteja la incorporació de 8 nous treballadors a la plantilla de Serveis Socials i 3 noves places de policia local.

Quant a la millora del servei de neteja, l’equip de govern ha contemplat un increment de la partida destinada a Benissa Impuls que repercutirà directament en la millora del servei de recollida i neteja viària. Respecte al 2023, el pressupost s’ha incrementat en més d’1.100.000 euros.

El nou pressupost municipal continua avançant en la seua tramitació per a ser aprovat en les pròximes setmanes. Actualment es troba obert a negociació amb l’oposició perquè plantegen les propostes que consideren. A continuació, hauran de ser estudiades per l’equip de govern.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?