Economia

La mercantil Benissa Impuls gestionarà els serveis de recollida de fem i neteja viària

La mercantil Benissa Impuls gestionarà en breu els serveis de recollida de fem i la neteja viària i de platges. No es tracta d’una privatització perquè aquesta mercantil és de titularitat pública. L’objectiu és millorar el servei amb més inversions de cara al 2006. D’aquesta manera, hi haurà 1.450.000 euros per a comprar un camió per a la recollida d’escombraries, una escombradora urbana i la col·locació de les primeres 15 illes de contenidors soterrats a la zona costanera per a la recollida selectiva. A més, el batle, Juan Bautista Roselló, va avançar que es crearà un servei permanent de neteja dels camins rurals. Per a tot això es realitzarà una transferència de 26 treballadors de l’Ajuntament de Benissa a l’empresa Benissa Impuls.

Aquesta és una de les novetats del pressupost municipal de 2006 que va ser aprovat el dimarts en el ple amb els vots exclusius del PP, ja que PSPV i CIBE-BLOC van votar en contra i el PSI es va abstenir. Els comptes superen els 23 milions d’euros i contemplen l’elaboració de sengles plans estratègics per a dinamitzar el xicotet comerç i el turisme. L’apartat d’inversions té gairebé huit milions d’euros, encara que 2’5 serviran per a pagar les obres de l’institut de secundària, quantitat que serà amortitzada per la Generalitat Valenciana. Com a nous projectes estan la posada en marxa del Taller d’Ivars com a centre cultural polivalent, la piscina coberta, la col·locació de gespa artificial en el camp de futbol i la renovació de la xarxa de col·lectors de la zona de Pla de Molins, entre d’altres.

El batle va comentar que en 2006 es faran realitat inversions de la Generalitat ja pressupostades com són el nou gimnàs del Col·legi Públic Pare Melcior (amb 1.600.000 euros) i l’ampliació del Col·legi Públic Manuel Bru (amb 3 milions d’euros). A més, es destinaran 300.000 euros per a l’asfaltat de camins rurals i la mateixa quantitat a millorar el cementeri. Roselló va qualificar el pressupost d’equilibrat “i assenyat” i va destacar que la plantilla de personal compta amb el recolzament dels sindicats.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?