General

Transports adjudica a FCC per 19,8 milions les obres complementàries de la variant de Benissa

Variant de Benissa

El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha adjudicat per 19,8 milions d’euros (IVA inclòs) les obres complementàries a les ja realitzades en la variant de Benissa de la carretera N-332, a la província d’Alacant. Finalment, com ja avançara Alicante Plaza, l’oferta que ha resultat guanyadora és la UTE formada per FCC-Mantenimiento de Infraestructuras.

La variant de Benissa, que està en servei des del 28 de juliol de 2022, ha permés la segregació del trànsit local del de llarg recorregut, millorant la seguretat viària, reduint els temps i mitigant la contaminació i la congestió al municipi. A més, s’ha potenciat la connectivitat amb l’autopista AP-7, lliure de peatge des de l’1 de gener de 2020, per la qual cosa s’ha detectat un augment significatiu del trànsit en el vial de connexió entre l’autopista i el nou enllaç nord de Benissa en la carretera N-332.

En aquest context, s’executaran les obres complementàries ara adjudicades al voltant del nou enllaç nord de Benissa i en el tram limítrof de la N-332 a l’altura del polígon industrial La Pedrera.

Característiques de l’actuació

Les actuacions projectades asseguraran la funcionalitat i correcte funcionament de l’enllaç i milloraran la seguretat viària, mitjançant reordenació d’accessos i millora del traçat.

En el projecte s’ha inclòs l’augment de capacitat mitjançant l’ampliació de la plataforma bidireccional actual, a fi de disposar de dos carrils per sentit, construint un ramal directe per als moviments des de l’autopista AP-7 cap a Calp. D’aquesta forma es reduiran els temps de recorregut. També contempla el condicionament mitjançant millora de traçat i ampliació de plataforma de la carretera N-332 en una longitud pròxima als 2 km en l’extrem nord de la variant de Benissa.

L’objectiu és dotar el tram entre Benissa i Teulada, que presenta una intensitat de trànsit mitjana diària pròxima als 20.000 vehicles al dia, de característiques semblants a les de la variant de Benissa, recentment construïda. Es potenciarà la seguretat viària en una carretera que permet connectar zones turístiques de primer nivell internacional com són Xàbia, Teulada-Moraira, Benissa i Calp, amb una alta intensitat de trànsit en època estival. A més, s’executarà un enllaç d’accés al polígon industrial La Pedrera, eliminant la intersecció existent, amb la consegüent millora de les condicions de seguretat viària.

Actualment, en els 2 km de carretera N-332 en els quals s’actuarà, existeixen 14 accessos directes de camins a la carretera. Per a potenciar el nivell de servei de la via i augmentar la seguretat viària en l’itinerari, es construiran 1.800 m de vials de servei connectats al nou enllaç que garantiran l’accessibilitat a finques i activitats limítrofes, eliminant d’aquesta manera aquests accessos directes a la N-332.

Finalment, s’han dissenyat aproximadament 2 quilòmetres de vies per als vianants i ciclistes que milloren l’accessibilitat a la Partida de Canor i al polígon industrial de La Pedrera, en línia amb l’Estratègia Estatal per la Bicicleta. El projecte inclou una passarel·la singular de tipologia mixta (acer i formigó) per a la via per als vianants i ciclista de 174 m de llum sobre la nova glorieta de l’enllaç nord de la variant de Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?