General

Llum verda a licitar les obres complementàries a la variant de Benissa

Imatge de l'obra complementària de la variant de Benissa

El Consell de Ministres, en la seua reunió del 19 de setembre, ha autoritzat el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) a licitar el contracte d’obres complementàries de la variant de Benissa, a la província d’Alacant, per a millorar el seu funcionament mitjançant la reordenació d’accessos, el reforç del traçat i l’augment de capacitat. El projecte compta amb un pressupost estimat d’una mica més de 19 milions d’euros (IVA no inclòs), que se sumen als 38 milions d’euros (IVA inclòs) que Mitma ja ha invertit en aquesta infraestructura.

La variant de Benissa, situada en la carretera N-332 i en servei des del 28 de juliol de 2022, ha permés la segregació del trànsit local del de llarg recorregut, millorant la seguretat viària, reduint els temps de recorregut i mitigant la contaminació i la congestió en el municipi.

A més, la variant ha potenciat la connectivitat amb l’autopista AP-7, lliure de peatge des de l’1 de gener de 2020, per la qual cosa s’ha detectat un augment significatiu del trànsit en el vial de connexió entre l’autopista i el nou enllaç nord de Benissa en la carretera N-332.

En aquest context, s’executaran les obres complementàries autoritzades aquesta setmana, a l’entorn del nou enllaç nord de Benissa i en el tram limítrof amb la N-332 a l’altura del polígon industrial La Pedrera.

Característiques de l’actuació

Les actuacions projectades asseguraran la funcionalitat i correcte funcionament de l’enllaç i milloraran la seguretat viària, mitjançant reordenació d’accessos i millora del traçat.

En el projecte s’ha inclòs l’augment de capacitat mitjançant l’ampliació de la plataforma bidireccional actual, a fi de disposar de dos carrils per sentit, construint un ramal directe per als moviments des de l’autopista AP-7 cap a Calp. D’aquesta manera es reduiran els temps de recorregut.

També contempla el condicionament mitjançant millora de traçat i ampliació de plataforma de la carretera N-332, en una longitud pròxima als 2 km a l’extrem nord de la Variant de Benissa. L’objectiu és dotar al tram entre Benissa i Teulada, que presenta una intensitat de trànsit mitjana diària pròxima als 20.000 vehicles al dia, de característiques semblants a les de la Variant de Benissa, recentment construïda. Es potenciarà així la seguretat viària en una carretera que connecta zones turístiques de primer nivell internacional, com són Xàbia, Teulada-Moraira, Benissa i Calp, amb una alta intensitat de trànsit en època estival.

A més, s’executarà un enllaç d’accés al polígon industrial La Pedrera, eliminant la intersecció existent amb la consegüent millora de les condicions de seguretat viària.

Actualment, en els 2 km de carretera N-332 en els quals s’actuarà, existeixen 14 accessos directes de camins a la carretera. Per a potenciar el nivell de servei de la carretera i augmentar la seguretat viària en l’itinerari, es construiran 1.800 m de vials de servei connectats al nou enllaç a construir que garantiran l’accessibilitat a finques i activitats limítrofes, eliminant d’aquesta manera aquests accessos directes a la N-332.

Finalment, s’han dissenyat uns 2 quilòmetres de vies per als vianants i ciclistes que milloren l’accessibilitat a la Partida de Canor i al polígon industrial de La Pedrera. El projecte inclou una passarel·la singular de tipologia mixta (acer i formigó) per a la via per als vianants i ciclista de 174 m de llum sobre la nova glorieta de l’enllaç nord de la Variant de Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?