General

El MITMA dona llum verda a les obres complementàries de la variant de Benissa després de desestimar les al·legacions

Imatge del projecte d'obres complementàries de la variant
Imatge del projecte d’obres complementàries de la variant

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha aprovat definitivament el projecte de traçat de les obres complementàries de la variant de Benissa, desestimant totes les al·legacions que des de l’Ajuntament benisser es van presentar. Una actuació que compta amb un pressupost estimat d’obra superior als 20 milions d’euros.

Segons expliquen des del Ministeri aquesta actuació va sorgir en la fase final d’execució de les obres de la Variant de Benissa, motivat per la liberalització de l’autopista de peatge AP-7, quan es va detectar la necessitat de realitzar una actuació complementària a l’entorn del nou enllaç nord de Benissa i en el tram que fita amb la N-332 a l’altura del polígon industrial La Pedrera. La seua intencionalitat és assegurar el correcte funcionament de l’enllaç i millorar la seguretat viària.

Amb aquestes obres, segons ha explicat el batle de Benissa, Arturo Poquet, es farà un ramal directe des de l’autopista cap a Calp, amb la finalitat de reduir els temps de recorregut. Es millorarà la connexió amb Teulada, per a rebaixar la intensitat de trànsit en aquest tram. S’executarà un carril bici i per als vianants que connectarà el nucli urbà de Benissa amb el polígon industrial. I es crearà un nou accés al polígon industrial La Pedrera amb l’execució de dos rotondes. Aquesta última actuació és la més polèmica i les que més dubtes ha generat tant entre els responsables polítics com entre els empresaris del polígon industrial.

Poquet manté la seua preocupació sobre els efectes que aquesta actuació puga tindre sobre el teixit econòmic de Benissa, especialment els empresaris que tenen els seus negocis al polígon industrial. El batle ha mantingut reunions tant amb responsables de la Demarcació de Carreteres com amb els empresaris afectats a la recerca d’una solució consensuada, però finalment el Ministeri, explica Poquet, ha mantingut el projecte per raons de seguretat viària.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 23 de desembre de 2022 a marinaalta.es


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?