General

FCC es perfila per a executar les obres complementàries de la variant de Benissa per 16,3 milions

Variant de Benissa

Les obres complementàries de la variant a la N-332 al seu pas per Benissa podrien començar en breu. Hi ha dos actes administratius que així ho testifiquen: d’una banda, la Demarcació de Carreteres ha citat a tots els propietaris de sòl afectats per la nova infraestructura, i per l’altra, la Mesa de Contractació del Ministeri de Transport ha elevat la proposta d’adjudicació de les obres a la UTE FCC-Mantenimiento de Infraestructuras per 16,3 milions.

La Demarcació de Carreteres de la Comunitat Valenciana ha citat als propietaris afectats entre el 18 i el 21 de juny, al Centre d’Excel·lència de Benissa, per a procedir al pagament de la fase prèvia i a l’alçament de les actes d’ocupació corresponents a l’expedient d’expropiació forçosa amb motiu de les obres del projecte de construcció de les Obres Complementàries Núm. 1 “Terminació de les obres de la carretera N-332″. En total, estan citats uns 140 propietaris de finques afectades, que pertanyen a tres termes municipals: 23 en el cas de Teulada; 11 en el cas de Senija, i més de 100, en el cas de Benissa.

D’altra banda, la Mesa de Contractació del Ministeri de Transports ha resolt aquest dimarts elevar la seua proposta d’adjudicació de les obres. Després d’analitzar 24 ofertes, els tècnics es decanten per l’oferta de FCC-Mantenimiento de Infraestructuras per un import 16.323.600 més IVA. Ara eixa decisió ha de ser ratificada i esperar que no es presenten recursos. El Govern va licitar les obres el setembre passat per un valor de 20 milions d’euros.

El projecte de terminació de les obres de la Variant de Benissa se suma a les inaugurades el juliol de 2022, amb el nou ramal que circumda el centre urbà i evita el pas d’uns 12.000 vehicles per la travessia urbana. Ara, amb el projecte d’obres complementàries es contempla la construcció d’un nou enllaç nord de Benissa i en el tram de la N-332 que fita amb el polígon industrial La Pedrera.

El ramal directe contempla que els vehicles que isquen en direcció cap a Calp des de l’autopista AP7 no passen per la rotonda de distribució del trànsit.

També contempla el condicionament mitjançant millora de traçat i ampliació de plataforma de la carretera N-332, en una longitud pròxima als 2 km en l’extrem nord de la Variant de Benissa. L’objectiu és dotar al tram entre Benissa i Teulada, que presenta una intensitat de trànsit mitjana diària pròxima als 20.000 vehicles al dia, de característiques semblants a les de la Variant de Benissa, recentment construïda. Així, s’executarà un enllaç d’accés al polígon industrial La Pedrera, eliminant la intersecció existent amb la consegüent millora de les condicions de seguretat viària. Actualment, en els 2 km de carretera N-332 en els quals s’actuarà, existeixen 14 accessos directes de camins a la carretera.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 6 de juny de 2024 al diari Alicante Plaza.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?