General

Reiniciem Benissa presenta 12 mesures per a l’estalvi d’aigua

Aigua

El grup municipal llança les propostes per tal d’optimitzar l’ús de l’aigua en el context actual de sequera.

Davant la manca persistent de pluja, la situació d’emergència per escassetat decretada per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i la passivitat per part dels governs locals, provincials i autonòmics, Reiniciem Benissa presenta al plenari de març 12 mesures per a fer-hi front.

La proposta inclou campanyes de sensibilització entre la xicalla, els turistes i el públic en general; l’optimització de l’ús de l’aigua en infraestructures i edificis públics, i mesures en contra del balafiament, com ara la construcció de piscines i els pous il·legals.

La plataforma ciutadana llança aquesta proposta com a mesura concreta i immediata per a reduir l’ús de l’aigua, alhora que espera la posada en marxa de mesures més contundents per part de les autoritats competents per a garantir l’accés a l’aigua a la població local de cara al futur.

Per exemple, consideren que s’hauria de contemplar la moratòria en la construcció de macroprojectes urbanístics, com ara el PAI Medina Llíber, Pego Golf, Pineda del Molinet (Moraira), Capsades (Xàbia), la Llobella (Benissa); que tindrien un efecte catastròfic sobre el nivell dels aqüífers a la Marina Alta, que actualment se situen entre el 10% i el 30%.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?