General

Reiniciem Benissa presenta este divendres la xerrada “Propaganda de l’extrema dreta i com confrontar-la”

Cartell de la xerrada
Cartell de la xerrada

El feixisme no deixa de guanyar espai i poder institucional a tot el món i actualment és inqüestionable que condiciona governs i oposició mitjançant un discurs fonamentat en el racisme, l’homofòbia, el masclisme i el ultranacionalisme i en contra dels drets humans més fonamentals. La plataforma ciutadana Reiniciem Benissa no es queda impassible davant els constants atacs de la ultradreta a la democràcia, la igualtat i la tolerància i organitza una xerrada a càrrec dels periodistes Miquel Ramos i David Segarra que girarà entorn les estratègies comunicatives que du a terme l’extrema dreta arran de l’estat espanyol.

Miquel Ramos (València, 1979) és un periodista i músic valencià, teclista i vocalista del grup Obrint Pas. Fou membre fundador del periòdic independent L’Avanç i un dels conductors del programa Lliure i Directe, el magazine matinal diari de Ràdio Klara. Ha estat col·laborador de mitjans com El Temps, Vilaweb, La Marea o Público entre altres i de la versió en castellà de The New York Times. El 2009 participà en el llibre conjunt Ara, País Valencià. Ha escrit també als llibres col·lectius Antígona emmordassada, País Valencià, avuí i demà i Gender and Far-Right Politics in Europe. L’any 2015 fou coautor del projecte Crimenesdeodio.info: Memoria de 25 años de olvido.

David Segarra i Soler (València, 1976) és un periodista, documentalista i dissenyador gràfic valencià. Va formar part del grup fundador del periòdic L’Avanç. El 2010 va ser víctima de l’atac a la flotilla de Gaza on van morir nou persones en l’assalt de l’exèrcit d’Israel, sent empresonat durant tres dies. Posteriorment tornaria per a realitzar un reportatge fotogràfic publicat en forma de llibre per Sembra, per acabar rebent el premi de la Cartelera Túria al mèrit civil per la participació com a valencià i periodista a la Flotilla de la Llibertat.

La irrupció de la fins ara oculta extrema dreta a Espanya en el mapa polític és ja una realitat. No obstant això, la seua presència i influència a Europa no és nova. Fa anys que amenaça les bases de la democràcia i de la convivència davant la impassibilitat o incapacitat de les institucions de les democràcies lliures per a posar-li fre. Per a combatir-la primer cal entendre-la, desqualificar-la només la retroalimenta. En aquest sentit és fonamental l’observació, documentació, hemeroteca, arxiu i monitoratge independent de la dreta radical i els moviments feixistes.

La xerrada i posterior anàlisi tindrà lloc el divendres 20 de desembre a les 20h a l’Espai Cultural Les Cases del Batlle.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?