General

L’Ajuntament de Benissa es reuneix a Finlàndia amb experts internacionals per a treballar la seua estratègia de salut i sostenibilitat ambiental

Trobada a Lahti (Finlàndia) dins del projecte URBACT

Benissa assisteix aquesta setmana a la trobada internacional del projecte URBACT IV One Health en matèria de sostenibilitat ambiental i salut que se celebra a Lahti (Finlàndia).

A la reunió internacional, emmarcada dins del projecte URBACT IV One Health finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, els representants de l’Ajuntament de Benissa, soci espanyol, es reuneixen amb membres de l’Ajuntament de Lió (França), l’àrea metropolitana d’Estrasburg (França), l’Ajuntament de Múnic (Alemanya), Elefsina (Grècia), Loulé (Portugal), Suceava (Romania), Kuopio (Finlàndia) i la pròpia ciutat de Lahti (Finlàndia).

Entre les diferents activitats previstes per a aquests dies, els participants podran analitzar els plans estratègics de la ciutat finlandesa que va ser Capital Verda d’Europa l’any 2021 i els seus innovadors projectes en matèria d’educació ambiental, esports en la natura i transició ecològica. En aquest sentit, la ciutat de Lahti destaca per comptar amb un gran nombre de projectes innovadors lligats a la transició verda, convertint-la en la ciutat més avantguardista en la matèria, de tot el país.

Benissa, present en la conferència internacional “People & Planet 2024”

A més, els participants d’aquesta trobada internacional, participaran, activament, en la conferència internacional “People & Planet 2024”, que tindrà lloc els dies 13 i 14 de febrer i que està liderada per la Universitat de Hèlsinki (Finlàndia) i que atraurà especialistes de diferents llocs d’Europa. L’esdeveniment, que compta amb socis organitzadors com la pròpia ciutat de Lahti, ICLEI Europe, l’Institut Finlandès per a la Salut i el Benestar o l’Institut Finlandès de Medi Ambient, és un dels congressos sobre medi ambient i salut més importants d’Europa.

Totes aquestes experiències formen part del procés de cooperació i aprenentatge del programa europeu URBACT que secundarà, fins a finals de l’any 2025, la definició i millora de polítiques ambientals i de salut per a Benissa.

Jorge Ivars: “la xarxa URBACT ens permetrà optar a finançament europeu per a millorar la sostenibilitat mediambiental de Benissa”

En paraules del regidor de Projectes Europeus, Jorge Ivars, “exposar la nostra experiència i les nostres idees amb experts europeus, ens permet conéixer altres punts de vista per als desafiaments comuns, com és l’adaptació al canvi climàtic i la millora de la qualitat ambiental en el nostre municipi. Tot això facilita el desenvolupament de nous projectes per a Benissa que milloren la nostra qualitat de vida i que a més, puguen optar a finançament europeu”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?