General

Benissa alinea la seua estratègia amb l’Agenda 2030

Logo de l'Agenda 2030
Logo de l’Agenda 2030

L’Ajuntament de Benissa a través de l’Oficina de Projectes Europeus dirigida pel regidor Jorge Ivars ha desenvolupat al llarg dels últims mesos un Pla Estratègic alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) recollits en l’Agenda 2030 de la Unió Europea. El document, que ha comptat amb l’assessorament tècnic de la consultora Crea360, s’estructura en huit eixos que aborden la realitat local del municipi amb una visió prospectiva. Promoció econòmica, agenda urbana, repte demogràfic, transició ecològica, ecosistemes i mobilitat sostenible, transformació digital i educació, esport, cultura i vida saludable, institucions sòlides, aliances estratègiques i ciutadania activa i, finalment, Benissa Futur. Aquestes àrees es presenten estructurades en diferents línies que es troben vinculades amb un o més dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible i, al seu torn, amb els punts de l’Agenda Urbana Espanyola. Es tracta d’una planificació pionera que combina realitat local amb reptes i desafiaments globals als quals ens haurem d’enfrontar durant la dècada vinent.

Segons ha manifestat el responsable de l’àrea “estem enfront d’una oportunitat inigualable d’abordar les problemàtiques del nostre poble acudint a eines globals”. Al que ha afegit: “és un repte personal que afronte amb tremenda il·lusió i que espere siga recompensat amb projectes d’interés general per a la ciutadania”. Ivars ha tancat la seua intervenció destacant que aquest govern ha posat la mirada en les oportunitats de finançament europeu que ofereix el Pla Next Generation de la Unió Europea.
I és que si tot va com s’espera, “previsiblement estarem en disposició d’anunciar al llarg del pròxim any la nostra participació com a soci en un interessant projecte europeu”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?