General

Benissa rep la visita de les expertes europees en desenvolupament urbà saludable del projecte Urbact

Recepció a les expertes europees

Benissa s’ha convertit en l’epicentre del desenvolupament urbà sostenible el dilluns passat, amb la visita de Sofia Aivalioti, Líder Experta del projecte europeu One Health 4 Cities, i Marlene Dussauge, representant de la ciutat líder del projecte, Lió (França).

La seua visita ha estat marcada per un intens treball de camp que ha inclòs la visita a la zona de la Solana, el futur parc biosaludable de Beniver, la platja de la Fustera i l’aula de la Mar, a més de la valoració dels llocs més emblemàtics del Centre històric de Benissa.

Les Líder Expert europees han sigut rebudes pel batle Arturo Poquet i el regidor de Projectes Europeus, Jorge Ivars, així com per tècnics municipals de diversos departaments.

La iniciativa s’inclou dins de la fase inicial de col·laboració del projecte Urbact, de la Unió Europea, que, com ha explicat Jorge Ivars, “cerca trobar sinergies entre les ciutats europees per a traçar un full de ruta per a la promoció de la salut urbana com a pedra angular del progrés de les nostres ciutats i municipis”.

Arturo Poquet ha donat la benvinguda a les Líder Expert i ha destacat que “formar part d’aquest projecte és una mostra més de la importància d’aquest Ajuntament a continuar avançant cap a un municipi més sostenible i saludable”.

Benissa, juntament amb ciutats com Suceava (Romania), Strasbourg Eurometropole (França), Loulé (Portugal), Lahti (Finlàndia), Elefsina (Grècia), Múnic (Alemanya) i Lió (França), treballaran fins a desembre de 2025 per a crear el Pla d’Acció Integral que reflectisca el model de ciutat on la salut estiga en cada aspecte de la vida quotidiana.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?