Successos

La Guàrdia Civil desmantella una plantació de marihuana indoor a Benissa i deté als seus responsables

Algunes de les plantes de marihuana trobades

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació Tumadoor23, ha desmantellat una plantació de marihuana a Benissa i ha detingut als seus dos responsables. S’han intervingut 768 plantes de marihuana, equips per al seu cultiu i manteniment, així com dispositius de telefonia mòbil i documentació personal falsificada. Els detinguts han estat posats a la disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 2 de Dénia.

Al novembre de l’any passat, la Guàrdia Civil va tindre coneixement d’un enganxament il·legal a la xarxa elèctrica que podria estar relacionat amb una plantació de marihuana tipus indoor a Benissa. Amb l’objectiu d’esclarir aquesta informació, l’Àrea de Recerca de la Guàrdia Civil de Moraira va iniciar l’operació Tumadoor23.

En la primera fase, els agents van localitzar el tram de l’enganxament il·legal que subministrava electricitat a un habitatge adossat. Des de l’exterior, van observar modificacions en aquesta, com la instal·lació de cinc aparells d’aire condicionats i alteracions en el subministrament d’aigua, totes sense l’autorització del legítim amo de l’habitatge, la qual cosa va confirmar les sospites dels agents.

En la següent fase, els agents van identificar els residents, dos cosins britànics de 51 i 56 anys d’edat, que estaven en règim de lloguer en la propietat. Els mateixos no tenien treball conegut i a penes eixien del domicili.

Una vegada confirmada la presència d’una plantació de marihuana a l’interior de l’habitatge, el 8 de gener, els investigadors van dur a terme un registre en el domicili investigat. Durant el registre, es van intervindre 768 plantes de marihuana, diversos equips per al seu cultiu i manteniment, així com dispositius de telefonia mòbil i documentació personal falsificada. A causa de l’envergadura de l’operació, es va comptar amb el suport de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USECIC) de la Comandància de la Guàrdia Civil d’Alacant.

Durant el registre, els dos residents van ser detinguts i se’ls van imputar delictes contra la salut pública per elaboració i cultiu de marihuana, defraudació de fluid elèctric, falsedat documental i danys en l’immoble.

Els detinguts, juntament amb els efectes intervinguts, han estat posats a la disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 2 de Dénia, que ha decretat la posada en llibertat dels dos amb mesures cautelars.

Aquestes actuacions de la Guàrdia Civil s’emmarquen en l’operació a nivell nacional denominada “Miller”, que té com a objectiu combatre el cultiu i tràfic il·legal de marihuana.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?