Comunicat

Constituïda la Coordinadora Jove Marina Lliure

El passat dissabte 16 d’Octubre es constituí, en primera reunió, la Coordinadora Jove Marina Lliure. Es tracta d’una coordinadora d’assemblees locals de joves compromesos amb la defensa del territori, la cultura i la llengua pròpies i també amb diferents temes socials d’ambdues Marines (Alta i Baixa). Ja s’ha organitzat la primera activitat pel dia 7 de novembre, una excursió a la serra de Segària per tal de denunciar l’especulació urbanística a eixa zona.

La Coordinadora té per objectiu organitzar els diferents col·lectius de joves amb el fi de tractar conjuntament les problemàtiques comunes a l’àrea comarcal i abordar iniciatives respecte els projectes especulatius urbanístics que destrueixen la nostra terra, la precarietat laboral entre la joventut, les agressions que pateixen les dones i els atacs a la nostra llengua i cultura.

Formem part de la Coordinadora:

-Assemblea de Joves de Pego
-Assemblea de Joves El Colomer (Dénia)
-Assemblea de Joves Baix Montgó (Xàbia, Gata i Jesús Pobre)
-Assemblea de Joves Ondara-El Verger
-Assemblea de Joves Pedreguer
-Assemblea de Joves Marina Baixa

Pròximament s’uniran més col·lectius de l’interior i del sud de la comarca, que encara estan en tràmits.

Com a primera iniciativa hem programat una excursió a la serra de Segària, per així denunciar el projecte especulatiu urbanístic a la partida ondarenca de Vinyals, on es pretenen contruir, de cop i volta, 1.500 vivendes i un camp de golf.

Aquesta iniciativa serà la primera dins la campanya per conéixer el nostre territori, que en els propers mesos ens portarà al cim del Montgó, a la serra de Bèrnia, o a les Valls de Alcalà, Laguar o Ebo, entre altres indrets, per aixi fomentar, mitjançant el coneixement de cada camí i cada serra, l’amor a allò que és nostre. Més endavant publicarem un calendari amb totes les excursions que es realitzaran.

El punt de trobada serà a “El Prado” a Ondara, a les 10:30 del matí del diumenge 7 de novembre (darrere la Plaça de Bous). Recomanem portar el recapte per a tot el dia (esmorzar i dinar), bon calcer i beguda.

Us convidem a totes i tots a gaudir d’un dia en plena natura i de germanor.

Així mateix, incitem a tots els joves que es senten compromesos amb la seua terra i la seua gent, o amb temes socials de diversa índole que visquen a la Marina Alta o Baixa a formar part de la Coordinadora Jove.

Podeu posar-vos en contacte amb nosaltres: marinalliure@yahoo.ca


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?