Comunicat

Comunicat del PSPV-PSOE de Benissa sobre el Pla General Estructural

Manolo Juan
Manolo Juan

Fa ara quasi un any, durant l’elaboració dels pressupostos al desembre de 2015, el nostre grup va publicar un comunicat sol·licitant la creació d’un Consell Municipal d’Urbanisme, així com que es consignara una partida pressupostària en els pressupostos del 2016 per a iniciar la redacció del nou Pla General, doncs consideràvem que Benissa no podia seguir per més temps sense aquest instrument de Planejament, vital per a l’economia Benissera. Recordàvem que el Tribunal Suprem havia anul·lat en 2.013 el Pla de l’any 2003. creant una inseguretat jurídica, atès que encara que es tornava al planejament urbanístic del 82,no es podia aplicar plenament perquè xocava amb la realitat i amb normes posteriors de rang superior. I amb aquest problema seguim a dia d’avui.

Però gràcies a aqueixa proposta Socialista i al suport rebut de tots els grups de l’oposició, s’ha aconseguit avançar en el tema de la redacció del Pla General i molt prompte es donarà a conèixer l’adjudicació del concurs convocat per a la contractació de la “Assistència tècnica per a la redacció del Pla General Estructural de Benissa i dels estudis complementaris requerits per a la seua aprovació”.

Així s’obrin les portes perquè es comence a treballar de forma decidida en la redacció del Document, que considerem la base principal del futur econòmic, mediambiental i paisatgístic, de la Benissa dels pròxims anys. I és per aqueix motiu, que des del PSOE de Benissa i per mitjà del Grup Municipal, demanarem la creació urgent del Consell Municipal d’Urbanisme, perquè s’encarregue de supervisar la redacció del Nou Pla, cercant el més ampli consens, donant veu, per mitjà de la participació ciutadana, a tots els sectors implicats per aquesta redacció, propietaris i veïns afectats, constructors i empresaris, associacions i en general ciutadans amb inquietuds que vulguen donar la seua opinió, doncs considerem que no es poden cometre els errors que es van produir en l’anterior Pla i que més d’un disgust, i algun contenciós que un altre, ens ha portat a l’Ajuntament.
L’empresa redactora no pot tancar-se en un despatx i dissenyar el Pla, sinó que ha de contrastar propostes i escoltar en ultima instància al Consell Municipal d’Urbanisme, com a representant màxim del sentir ciutadà.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?