Successos

La pluja causa danys a les zones afectades per la variant de Benissa

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 10 de juliol de 2009:

Com a conseqüència de les pluges caigudes ahir durant tot el matí, les carreteres, camins i propietats privades adjacents a les obres de la variant de la N-332 al seu pas per Benissa van patir danys importants.

Els vials més afectats van ser les carreteres que uneixen Benissa amb Xaló i amb Pinos a l’àrea del Tossal de Cabrera i la carretera que uneix Benissa amb Senija a la zona compresa entre el Palau Sant Pere i el pont de l’autopista. Les carreteres van quedar pràcticament intransitables a causa dels arrossegaments de terra i aigua procedent dels moviments de terra adjacents i a les basses d’aigua.

L’Ajuntament va informar la Diputació perquè les seues brigades netejaren i condicionaren aquestes vies. A més es va alertar els responsables de les obres de la variant del Ministeri de Foment perquè prenguen les mesures oportunes per solucionar el problema.

El batle de Benissa, en el ple del dimecres, va presentar una moció sobre la suspensió i paralització de les obres de la variant, en què s’advertia dels riscos que suposava l’abandó de les obres i la necessitat de reprendre-les amb la major urgència possible.

En la moció, aprovada per unanimitat, es mostra la màxima preocupació de la Corporació davant la suspensió i paralització de les obres de la variant a la N-332. Uns treballs que van quedar suspesos al juny, quan l’adjudicatària, Begar Construcciones S.A., es va declarar en fallida i va obrir un concurs de creditors. Els regidors requereixen al Ministeri que adopte i resolga amb la màxima urgència i celeritat possible els procediments i acords que siguen necessaris per reprendre aquestes obres i aprovar el projecte modificat en tràmit.

Segons el batle, l’obra suposa un risc en quedar abandonada, especialment en alguns punts del traçat del nou vial, a causa de l’alteració del terreny natural, ja que segons va advertir, en cas de pluges torrencials podrien produir-se perillosos despreniments i despreniments de terres. Amb aquest acord es demana també que es prenguen les mesures de seguretat per evitar qualsevol risc derivat de l’actual estat de les obres i es reobrin els camins que han quedat tancats al trànsit.

Respecte a les pluges cal ressenyar que a Dénia es van suspendre els bous a la mar de les 13.00h, el concurs de paelles s’ha ajornat fins hui i la carrera de cintes i el berenar de xiquets serà el diumenge.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?