Successos

La forta pluja causa talls de llum i telèfon a La Marina

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari EL PAIS l’1 de setembre de 2007:

Les fortes pluges caigudes durant la matinada d’ahir a la comarca de La Marina Alta van causar talls en el subministrament elèctric i telefònic que van impedir el desenvolupament normal de l’activitat comercial de moltes empreses. En el cas de Benissa, durant tota la nit es van registrar talls del subministrament elèctric que van provocar que els semàfors de l’avinguda del País Valencià “no funcionaren amb total normalitat”, segons fonts municipals. Aquests talls de llum, a més, van ser els causants d’una avaria en el servei telefònic que va arribar a afectar diversos punts de tota la província d’Alacant. Un incident que va provocar que moltes empreses, a més d’entitats bancàries, no pogueren desenvolupar la seua activitat comercial amb total normalitat. Molts veïns que es van acostar als bancs o caixes d’estalvis no van poder realitzar les seues gestions a causa de fallades en els sistemes informàtics.

Les fortes pluges també van provocar ahir una avaria de Telefònica que va deixar pel matí sense servei a 103.000 usuaris de telèfon bàsic i 26.000 d’ADSL en pobles de La Marina Baixa, segons la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions del Ministeri d’Indústries. L’avaria, que es va localitzar en la central de Benidorm Encreuaments per un tall de l’equip de transmissió per l’entrada d’aigua a causa de les fortes pluges, es va iniciar cap a les 2.08 i va afectar també el 40% del servei de telefonia mòbil. El servei es va anar restablint durant el dia de forma gradual.

Intervencions policials

Les pluges van provocar que les forces de seguretat hagueren d’intervindre el dijous per la nit en diversos punts del terme municipal de Benissa. Fonts properes al cos de la policia local van informar que en la carretera provincial que uneix els nucli urbà de Calp i Moraira van haver de retirar restes de grava i pedres que s’havien després de diversos barrancs, a causa de la força de l’aigua. En cap dels casos va ser necessari tallar al trànsit rodat en aquest vial.

A Teulada, i encara que el mal temps no va causar grans desperfectes, va ser aprofitat per un grup per a assaltar una botiga d’electrodomèstics i informàtica, d’on van sostreure gran part del material. Els fets van ocórrer al voltant de les 6.15. El robatori es va produir mitjançant la tècnica coneguda com d’encastament. El vehicle va ser robat a Madrid fa uns dies i els lladres van fugir amb el botí.

En altres pobles de la comarca de La Marina Alta, les pluges torrencials caigudes durant la matinada d’ahir van inundar baixos comercials i alguns carrers. A Calp, les intenses precipitacions van inundar l’estació d’autobusos i van afectar la circulació normal de vehicles en diverses avingudes i carrers del poble. La força de l’aigua caiguda, finalment, va inundar els baixos comercials de diversos carrers del poble.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?