Successos

La Guàrdia Civil deté a Benissa un perillós membre de l’ELN colombià, cercat per la INTERPOL

El detingut a Benissa
El detingut a Benissa

La Guàrdia Civil ha detingut a Benissa un home de 44 anys i nacionalitat colombiana, al qual li constava una ordre de detenció internacional, per la seua presumpta participació en, almenys, 6 homicidis dolosos al seu país d’origen.

La detenció, que es duia a terme divendres passat, es va produir després de rebre la informació, els agents del Lloc de la Guàrdia Civil de Benissa, que un antic i perillós membre d’un grup paramilitar colombià, podia estar residint en la zona.

Malgrat no tindre cap tipus de dades sobre l’individu en qüestió, la Guàrdia Civil va intensificar, de forma progressiva i discreta, els controls de vigilància i els dispositius d’identificació per les zones més concorregudes de la localitat.

En un d’eixos controls es va identificar un home, colombià però amb passaport veneçolà, per la qual cosa el van convidar a acompanyar-los a dependències oficials, amb l’excusa de realitzar un simple tràmit administratiu, per a evitar incidents ja que el sospitós podia ser perillós.

Una vegada en dependències de la Guàrdia Civil, la INTERPOL va confirmar la identitat del sospitós membre de l’Exèrcit d’Alliberament Nacional (ELN) i implicat en, almenys, 6 homicidis, relacionats amb les anomenades “execucions extrajudicials” a Colòmbia, i es trobava en crida i cerca per les autoritats del seu país.

El detingut ha sigut traslladat i posat a la disposició de l’Audiència Nacional.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?