Successos

El temporal deixa neu al Montgó i Bèrnia i obliga al tancament de carreteres de l’interior

La neu va ser la protagonista en la major part dels municipis de la Marina Alta. Va arribar a cotes molt baixes i es van registrar nevades en punts molt propers al litoral de la comarca. Aquest és el cas de Xàbia, on la muntanya del Montgó va clarejar amb un mantell blanc encara que només en la cara situada a la part d’aquest municipi. També a Benissa va nevar intensament durant el matí encara que els flocs no van arribar a quallar. A pesar d’això, les muntanyes del voltant, entre les quals cal destacar la serra de Bèrnia, estaven completament blanques. La urbanització Cumbres del Sol a Benitatxell també va ser testimoni del temporal on va nevar encara que sense arribar a quallar.

De totes maneres, les precipitacions en forma de neu més intenses es van registrar a l’interior, és a dir a La Vall de Gallinera, Vall d’Ebo, Castell de Castells i Vall de Laguar. En tots aquests municipis es van registrar fins a 30 centímetres de neu. Una raó per la qual les màquines llevaneus van estar treballant durant tota la jornada per a evitar que les xicotetes poblacions quedaren incomunicades.

Algunes d’aquestes carreteres van romandre tallades al públic durant diversos moments al llarg del dia i fins que les màquines van tornar a restablir la normalitat en cadascuna d’elles. Els vials que van presentar més acumulació de neu van ser les de l’Atzúvia-La Vall de Gallinera, Xaló-Benissa i Tàrbena-Castell de Castells.

Problemes amb el subministrament

Els municipis de Vall d’Ebo i Castell de Castells van tenir diversos problemes amb el subministrament elèctric. En Castells van sofrir diversos talls d’una hora de durada al llarg del dia. El problema de Vall d’Ebo no s’havia solucionat al tancament d’aquesta edició. Segons van explicar fonts de la policia local de Pego van haver de proporcionar-los un grup electrògen per a poder abastir de llum tot el poble.

Alguns municipis com per exemple Llíber tenien preparades les tones de sal per a evitar gelades en l’asfalt i d’aquesta forma evitar accidents. A pesar d’això, els accidents de tràfic van ser nombrosos durant la jornada d’ahir encara que cap d’ells va arribar a ésser de gravetat.

L’autopista AP7 va ser la protagonista del primer d’ells. A l’altura de Benissa i en direcció a València una furgoneta amb dos ocupants se’n va eixir de la carretera. Afortunadament, els ferits van ser lleus i van poder eixir pel seu propi peu. La N-332 va recollir un altre accident a l’altura de Gata de Gorgos però no van haver ferits greus. Finalment va haver-hi un xoc frontal a la carretera de Pego cap a Oliva a la CV-715 i com a resultat del mateix van haver tres ferits encara que fonts de seguretat van assegurar que no van ser greus.

Baleària

El fort temporal de mar va obligar Baleària a cancel·lar tots els seus trajectes fins a Eivissa. Si bé al principi de la jornada aquests van ser ajornats, l’empresa va decidir més tard cancel·lar-los tots per l’intens onatge que es va anar deslligant amb el pas del temps. Segons van informar fonts de Baleària el ferri Badia de Màlaga de les 10.00 del matí d’avui que uneix Sant Antoni amb Dénia també s’ha cancel·lat.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?