Successos

Benissa dóna un emotiu últim adéu a Salvador Soria

El batle i la directora de l'IVAM
El batle i la directora de l'IVAM

Les banderes a mitja asta i en l’entrada de la sala on estava instal·lada la capella ardent. Aquesta era la imatge que presentava el diumenge l’Ajuntament de Benissa, consistori que en el seu moment nomenava Salvador Soria, Fill Adoptiu de la vila.

Un centenar de persones, familiars, amics i veïns, es reunien el diumenge de matí per a donar l’últim adéu a l’artista. Entre els assistents, l’exdirector del MuVIM i director de la Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Carles, Romà de la Calle i una emocionada directora de l’IVAM, Consuelo Císcar que va assegurar que “amb la defunció de Soria es perd un gran artista, però també un gran amic i un home amb una qualitat humana immillorable”. Ara, va comentar Císcar, “el plorem, el sentim, però sempre ens quedarà el pensament i parlar amb ell a través de la seua obra”.

Artistes de la comarca portant el ferètre de Salvador Soria
Artistes de la comarca portant el ferètre

El fèretre va ser portat al coll per companys seus entre els quals es trobaven, els artistes Quico Torres, Ramón Pérez Carrió, i Viktor Ferrando, i va passar pel seu recorregut per davant de les cases, ara en estat de rehabilitació, que acolliran el futur museu que portarà el seu nom i on es podrà trobar l’obra d’aquest gran artista. El sepeli es va oficiar a l’església parroquial de la Puríssima Xiqueta. Romà de la Calle va voler, a les portes de la capella ardent, recordar la figura de Soria recordant que no es pot oblidar que és “un dels artistes que passarà a la història, dels més importants de la segona meitat del segle XX valencià” i va afegir “un lluitador, figura de compromís, creativitat i artística”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?