Societat

Es mor el xiquet que esperava tractament contra les seqüeles d’una meningitis

El xiquet Joel Ortega amb els seus pares
Joel Ortega amb els seus pares

“És un colp per a tots”. Un veí de Benissa va expressar ahir a aquest diari el que sent tot el poble. El xiquet Joel Ortega Serra va morir el diumenge a l’hospital d’Alacant. Només tenia sis anys. Des dels 18 mesos, quan va patir una meningitis que li va deixar greus seqüeles neurològiques, lluitava cada dia per sobreviure. Les seues forces es van esgotar el diumenge. Una infecció va tirar per terra tots els somnis, totes les esperances que el xiquet, a poc a poc, poguera anar recuperant-se. En les últimes setmanes, tota Benissa s’havia implicat en la campanya “Tots amb Joel”. El xiquet contagiava les seues ànsies de viure. I els seus pares s’havien aferrat al somni de portar-lo a un centre privat de Santiago de Compostel·la especialitzat a mitigar lesions neurològiques.

La teràpia obligava als seus pares a viure amb Joel un any sencer a la ciutat gallega. La llista d’espera per a entrar en aquest centre de rehabilitació (projecte Foltra) era de dos anys dels quals ja n’havia transcorregut un. I els veïns de Benissa estaven implicats amb Joel i la seua família a aconseguir fons per a pagar el car tractament.

De fet, fa ara un any l’Ampa de l’escola Manuel Bru ja va realitzar una campanya de suport a Joel en què va recaptar 2.700 euros. A partir d’aleshores, es van succeir les mostres de solidaritat. El Rotary de Benissa i Teulada va agafar el testimoni. Va organitzar el passat estiu un concert solidari, que va ser tot un èxit. Abans del passat Nadal, l’escola Pare Melchor va fer un donatiu de 813 euros i l’associació de Calp Amistats Belgues va aportar 1.200 euros. També van arribar donatius privats. El recompte total encara no s’havia realitzat, però havia d’estar ja per damunt dels 5.000 euros. Els responsables del Rotary es reuniran hui per decidir a quin fi benèfic destinen ara aquests diners.

Els pares de Joel van rebre amb gratitud aquesta allau de solidaritat. Quan semblava que el futur de Joel començava a omplir-se d’optimisme, ha arribat “el colp”. El xiquet ja portava uns dies ingressat a l’hospital d’Alacant. El seu sistema immunològic estava molt afeblit.

La seua mort ha sumit en la consternació a Benissa. L’església de la Puríssima Xiqueta es va quedar ahir xicoteta per donar-li l’últim adéu. El somni de Joel ha acabat, però va ser capaç d’unir a tots els veïns en una causa il·lusionant i solidària.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?