Política

Valoració de l’any 2005 per part del CIBE-Bloc

Des del grup municipal CIBE-BLOC hem volgut valorar este any que acabem de deixar, un any que vam passar sense pressupostos, situació increible en un poble on hi ha un govern amb majoria absoluta, però aixó si, com un regal de Nadal i a l’últim ple de desembre, sí que es van recordar de pujar-se el sou (i no poquet) alguns regidors del PP per a l’any que ve.

Un any en què molts veïns de Benissa i sobretot els que tenen propietats a les partides dels Lleus, La Ràpita, Binyent, Bombí i Benimarraig no van poder dormir tranquils en molt de temps (de tota manera cal estar encara alerta) ja que una empresa anomenada Benissa Golf pretenia fer a Benissa un macroprojecte amb 2 camps de golf i 4.700 cases, i on la pressió dels benissencs, amb una gran manifestació, va fer que finalment el Partit Popular (que no ho tenia gens clar) desestimara el projecte. Nosaltres anavem més enllà i juntament amb veïns, col·lectius de Benissa, PSOE i PSI vam formar la coordinadora per a la defensa del patrimoni agrícola on demanavem la desclassificació del sòl edificable de La Ràpita a sòl rústic, en no voler fer-ho han deixat les portes obertes a la presentació de més macroprojectes destructius.

També a l’octubre de 2005 vàrem inaugurar el nou institut, tot i que hauria d’estar acabat a l’abril de 2004. Però molt ens ha costat als benissers? Hem de dir que el control de l’obra i la fiscalització ha sigut vergonyosa i lamentable, un clar exemple de com el Partit Popular malbarata els nostres diners, ja que el cost de l’institut al 2002 era de 3 milions i finalment ha sigut de més d’11 milions d’euros, cost que evidentment hipoteca el futur del poble fins com a mínim l’any 2008, data limit on la Conselleria d’Educació s’ha compromés a tornar-nos els diners. De fet el CIBE-BLOC va demanar la creació d’una comissió d’investigació, però, evidentment el PP amb el seu alcalde al capdavant es va negar.

Finalment es torna a parlar sobre la greu crisi sanitària que patix la nostra comarca, des del CIBE-BLOC hem demanat per activa i per passiva tindre una atenció sanitària digna, on un benissenc tarda vora 50 minuts per arribar a l’hospital de La Pedrera i una volta allí segurament no tindrà llit i haurà de fer nit als corredors, açò és una situació indigna i impròpia d’un país avançat i mentre el Partit Popular no fa res per solucionar la sanitat a la nostra comarca. Els benissencs volem un hospital prop, volem que el PP complisca allò que prometia al seu programa electoral.

També cal esmentar altres problemes importants que encara no s’han abordat, com la creació i posada en funcionament de 600 places de pàrking, també el desviament de la C.N. 332 al seu pas pel nostre poble on ni el PP ni el PSOE manant a Madrid han tingut interés en solucionar este greu problema que patix Benissa, tampoc hi ha cap partida en l’últim pressupost destinada a Patrimoni municipal del sòl que permeta portar a cap a Benissa VPO (Vivendes de Protecció Oficial) per als joves amb menys recursos que busquen el seu primer habitatge.

Però el que més lamentem, tant el nostre grup com la resta de l’oposició, és que el Partit Popular es nega a parlar amb nosaltres i que continuament menysprea la nostra opinió sobre temes importants que afecten tot el poble, el diàleg entre el PP i l’oposició és inexistent i són contínues les barreres que ens posen perquè no puguem desenvolupar la nostra feina de control i fiscalització al govern. Esperem, encara que sense massa esperança, que esta situació canvie el 2006.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?