Comunicat

El CIBE-BLOC es demana si enguany hi haurà pressupostos

Com tots els benissers ja saben, enguany l’Ajuntament de Benissa ha funcionat sense pressupostos. És possible que siguem l’únic poble d’Europa governat amb majoria absoluta que no en tinga. Nosaltres per part nostra, hem fet diverses preguntes en diferents plens demanant explicacions per este fet inusual. El Partit Popular sempre ens ha respost que era per culpa del nou institut i que, una volta acabat, la situació tornaria a la normalitat. Lamentablement això no és així. L’any passat ja no vam tindre pressupostos i enguany ja duem un retard considerable. Des del nostre grup municipal, el CIBE-BLOC, volem recordar al Partit Popular el que diu la Llei reguladora d’hisendes locals, perquè sembla que no ho sap. Esta llei diu que l’equip de govern hauria d’haver remés els comptes a la interventora abans del 15 de setembre del 2005 i la interventora hauria d’haver-ne informat abans del 15 d’octubre. Després, haurien d’aprovar-se de manera definitiva abans del 31 de desembre del 2005. Estos terminis, evidentment, són molt lluny de complir-se.

¿Quina excusa ens donarà ara el Partit Popular en el pròxim ple? Evidentment no la sabem encara, però segur que no és cap veritat. No ens dirà que té problemes interns amb alguns dels seus regidors, ni ens dirà que no pot aprovar els pressupostos perquè no pot quadrar-los de cap manera, ni ens dirà que és per culpa del lamentable conveni per a la construcció del nou institut que l’ajuntament va signar amb la conselleria d’educació (dues institucions governades pel Partit Popular). Recordem que l’institut costarà 1,5 milions d’euros més del que anava a costar en un principi: finalment seran 11.521.253 euros.

Per mitjà d’este conveni la Generalitat tornarà a l’ajuntament el que ha costat el nou institut, però ¿de quina manera? Tal com li vinga de gust al conseller de torn. Així el futur de Benissa estarà hipotecat fins l’any 2008, com ens diu clarament l’informe negatiu de la interventora de l’ajuntament sobre l’adenda al conveni de col·laboració entre la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Benissa sobre la construcció del nou institut de secundària, un informe del qual el PP no va voler fer cas.

Perquè ens serveix que mane el PP ací i a València? ¿Per a no tindre el nou hospital al sud de la comarca que ens deien que anavem a tindre? ¿O per a pagar un nou institut hipotecant el futur del poble i deixar-nos esperant que el conseller ens vulga tornar els diners? Fins quan haurem de suportar un govern que fa aigües per totes bandes?


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?